Informació local

Tornen les restriccions per Nadal

Tot i que semblava que de mica en mica estàvem aconseguint tornar a l’antiga normalitat, la ràpida expansió de la variant òmicron ha provocat que es prenguin de nou mesures per evitar que els contagis continuïn augmentant de manera exponencial. Així, aquest dilluns al vespre el Govern de la Generalitat ha anunciat noves mesures com la limitació de les trobades a un màxim de 10 persones, implementar de nou el toc de queda (de la 1 de la matinada fins a les 6 del matí), tancar l’oci nocturn i tornar a reduir els aforaments (al 50% a l’interior dels establiments de restauració i al 70% en el cas del comerç, gimnasos i equipaments culturals).

Abans que totes aquestes restriccions es puguin posar en marxa, les haurà de validar el Tribunal Superior de Justícia i si així passa es preveu que entrin en funcionament la nit de dijous a divendres i que tinguin una vigència de 15 dies.

Des de l’Executiu català recorden que aquestes mesures afegides a l’impuls de la vacunació i a la recomanació de teletreballar, tant en l’àmbit privat com en el públic, són necessàries per evitar que la variant òmicron continuï avançant.

Per la seva banda, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha assegurat que “les cavalcades de reis no se suspendran”, ja que es tracta d’una activitat exterior i on s’intentarà que no hi hagi grans aglomeracions. Enguany, recordem que a la nostra ciutat no hi haurà repartiment de caramels per evitar, precisament, problemes d’aquest tipus. 

Join the discussion

  1. Pingback: Consulta la programació especial de Ràdio Barberà per aquestes festes - radiobarbera.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.