De ben a prop

Investigar per conscienciar

Aquest dimecres han visitat el magazín  “de ben a prop”  dos alumnes del segon curs de Batxillerat científic de l’institut de la Romànica, la Mirella Betato i el David Gámez. Ho han fet per parlar sobre la contaminació generada pel plàstic, el tema principal del seu Treball de Recerca i gràcies al qual han aconseguit conscienciar-se sobre la importància de cuidar el planeta.

En la seva investigació han esbrinat que la gran majoria de deixalles són compostos fets de plàstics, un material que no es degrada fàcilment i que genera trossos més petits, els microplàstics, que són els que es mengen després els animals i que finalment també acaben afectant la salut humana.

A més, aquests plàstics acaben formant les famoses ‘illes de plàstic’ enmig dels oceans, amb el que això suposa pel medi ambient (l’illa de plàstic més gran del món té més de 60 anys, es troba a l’Oceà Pacífic, està ubicada entre Califòrnia i Hawaii i la seva extensió duplica la de França. En aquesta illa de plàstic es creu que hi ha més de 80.000 milions de plàstics i deixalles).

Quines solucions han proposat els alumnes per minvar aquests problemes? Reciclar, reutilitzar, utilització de plàstics biodegradables, netejar les platges o evitar l’ús innecessari de plàstics.

Tant la Mirella com el David han reconegut que abans d’elaborar aquest Treball de Recerca no reciclaven perquè no eren conscients del que això suposava. Ara, amb aquesta investigació han canviat totalment la seva forma de pensar i tenen clar que només hi ha un planeta i s’ha de cuidar.

A més, volen també conscienciar a la resta de l’institut i per això han creat una sèrie de pòsters (de paper reciclat) que tenen un codi QR que enllaça a una web creada per ells (que encara està en construcció) on s’explica tot el que creuen que els seus companys i companyes han de saber sobre contaminació, reciclatge i amb diferents activitats interactives per ajudar a la conscienciació de la resta de l’alumnat.

Si voleu escoltar l’entrevista sencera amb la Mirella i el David, podeu fer-ho a continuació:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.