Informació local

Baixa el risc de rebrot i l’RT però es sumen quatre defuncions a Barberà

Continua la millora de les dades de la covid-19 a Barberà del Vallès, ja que el nostre municipi ha tornat a experimentar un descens en el risc de rebrot i en la velocitat de reproducció. Així, segons les dades d’aquest dimarts del Departament de Salut, el risc de rebrot es situa en els 2.131 punts, 2.497 menys respecte a fa set dies. També ha disminuït la velocitat de reproducció respecte a la setmana passada i ha passat de 0,75 a 0,57.

Igualment es pot observar un descens en el ritme de contagis, ja que Barberà ha sumat 355 positius en els darrers set dies, molts menys que la setmana anterior que van ser 963. Així, a hores d’ara el total de persones contagiades per coronavirus a la nostra ciutat des de l’inici de la pandèmia és de 9.356.

Per una altra banda, el nombre de persones del nostre municipi actualment hospitalitzades a causa de la covid-19 ha disminuït en una i ara en son 19, i aquesta última setmana sí que s’ha produït un increment destacat en el nombre de morts, ja que se n’han registrat quatre i la xifra de defuncions per covid a Barberà ja és de 114.

Respecte al procés de vacunació amb les dades actualitzades a aquest dimarts, a Barberà del Vallès, 28.169 persones han rebut la primera dosi; 20 en els últims set dies; 24.903 han rebut la segona, 55 en l’última setmana i finalment 26.693 ja tenen la pauta completa, 33, en la darrera setmana. La xifra de les persones que han rebut la tercera dosis ha augmentat en 270 i ja arribat a les 13.378.

Dismunició de les persones aïllades dels centres educatiu

Per una altra banda, també han millorat les xifres respecte a les persones confinades de la comunitat educativa de Barberà del Vallès. Segons les dades d’aquest dimecres, actualment a Barberà 12 centres compten amb persones aïllades, que fan un total de 80, gairebé la meitat que fa set dies, quan es registraven 165.

Destaquen l’Escola Elisa Badia, amb 28 persones confinades i l’Institut Can Planas amb 10. La resta de centres compten amb menys d’una desena de persones aïllades cadascun. Així l’Escola Can Serra, en registra vuit, les escoles Pablo Picasso i del Bosc, l’Institut Escola Can Llobet i l’Institut La Romànica, sis cadascun; l’Escola Miquel Martí i Pol, quatre; les llars d’Infants El Bosquet i La Baldufa, dues cadascuna i finalment el Centre de formació d’Adults que compta amb una persona aïllada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.