De ben a prop

Celebrem el Dia Mundial de la Ràdio

Diumenge 13 de febrer es commemora el Dia Mundial de la Ràdio. Una efemèride que va proclamar l’Organització de Nacions Unides l’any 2012 i que enguany vol fer èmfasi en la confiança en aquest mitjà de comunicació.

Per això, a Ràdio Barberà hem celebrat aquesta jornada amb una tertúlia especial al programa “de ben a prop” on han participat dues persones usuàries del Servei d’Atenció Domiciliària de Barberà del Vallès (gestionat per Accent Social) que han explicat el que ha significat per a elles la ràdio a la seva vida.

Aquestes dues persones convidades han estat l’Alícia Pasano i el Francesc Tudón que precisament, recordava que la primera ràdio que va entrar a casa seva “era una ràdio de bombeta de 125” que va comprar la seva mare i a la que no li deixaven acostar-s’hi.

Amb més d’un segle d’història, la ràdio és encara un dels mitjans de comunicació més utilitzats i arriba a llocs on d’altres tecnologies encara avui dia no ho poden fer. És un mitjà poderós i el mitjà de major consum, actualment ha aconseguit unir tant la tecnologia tradicional i la més avançada i oferir una gran varietat de continguts a través de diferents dispositius i formats.

I tot i la crisi de credibilitat de molts mitjans de comunicació arran de l’esclat de la pandèmia, gran part de la ciutadania atribueix més confiança a la ràdio que a qualsevol altre mitjà. Per això, amb motiu del Dia Mundial de la Ràdio 2022, la UNESCO fa una crida a les emissores de ràdio per centrar la celebració d’aquest esdeveniment en el lema “Sí a la ràdio, sí a la confiança”. La jornada es dividirà en tres subtemes principals: confiança en el periodisme radiofònic, confiança i accessibilitat i confiança i viabilitat de les emissores de ràdio.

Si voleu escoltar la tertúlia sencera sobre el Dia Mundial de la Ràdio, podeu fer-ho a continuació:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *