De ben a prop

Ivonne Navarro: “Vincular l’art als aspectes socials és el que més em motiva”

L’Ivonne Navarro és una artista barberenca que fa anys que lluita per poder viure de la seva passió.

Aquest divendres ha visitat el magazín “de ben a prop” per parlar-nos dels seus projectes i ha assegurat que el que més la motiva a l’hora de pintar, de dibuixar i de crear és que hi hagi un missatge darrere. La crítica social l’ajuda a enfrontar-se al paper i al llenç en blanc, en una època en què resulta complicat viure amb els ingressos d’una artista plàstica.

Navarro ha aprofitat el seu pas per Ràdio Barberà per reflexionar sobre la seva professió: “Espanya no es caracteritza per valorar l’art i la cultura, no és gens fàcil viure d’això, fins ara he combinat la meva passió amb feines d’assalariada, però ara estic en una època que estic intentant apostar per la meva passió, però és difícil”.

IG ivonnenavarroillustration

També ha donat a conèixer alguns dels seus projectes com “I es va fer la llum”, un dels darrers en què ha participat. Es tracta d’un conte inspirat en les famílies de l’Aliança contra la Pobresa Energètica i el testimoniatge de la infància de la Cañada Real, que s’enfronten diàriament a aquesta situació.

Al conte es poden llegir diferents històries amb diferents protagonistes on s’intenta explicar quines són les sensacions i emocions que viuen aquests infants per tal d’ajudar a fer visible el problema de la pobresa energètica i poder parlar obertament. “Ha sigut molt emocionant posar forma i color al qual volíem transmetre”, ha assegurat la creadora.

Actualment, també es pot veure l’exposició “L’home nu. Tot despullant els arquetips de la masculinitat” al Museu Palau Mercader de Cornellà de Llobregat, on la barberenca participa amb una pintura.

Podeu escoltar l’entrevista al programa “de ben a prop” amb l’artista barberenca Ivonne Navarro a continuació: 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.