Informació local

Inaugurada la nova passarel·la per vianants sobre el Ripoll

L’Ajuntament de Barberà del Vallès i l’Àrea Metropolitana de Barcelona han inaugurat avui dimarts 1 de març la primera passarel·la penjant per a vianants que travessa el riu Ripoll al seu pas per Barberà. La nova infraestructura connecta els dos marges del riu, a la dreta a l’alçada del Molí Vermell i a l’esquerra prop del Castell de Barberà.

En l’acte públic de presentació l’alcalde de Barberà del Vallès, Xavier Garcés, s’ha mostrat satisfet amb com s’ha executat aquesta obra que es va iniciar el passat juliol del 2021 i que ha complert amb els terminis previstos:

Des del punt de vista tècnic, tal com feia menció l’alcalde, s’ha col·locat un cable situat transversalment sota el tauler per enfortir l’estructura. Aquest reforç servirà per fer més resistència davant d’episodis meteorològics extrems com el vent o les tempestes i per disminuir les possibles vibracions quan les persones creuen el pont.

L’estructura bàsica de la passarel·la està integrada per dos pilars de 9 metres d’alçada que sostenen tot el conjunt i serveixen de suport a dos cables principals d’acer o catenàries. Aquests cables s’ancoren al terreny mitjançant blocs de formigó. Les dues catenàries aguanten el tauler de la passarel·la mitjançant tirants (cables d’acer secundaris disposats verticalment). Aquest tauler, d’acer i recobert amb pavimentació de fusta, té 84 metres de longitud i 2 metres d’amplada, i es troba a gairebé 5 metres d’alçada respecte al riu.

A més, la construcció disposa de rampes d’accés per salvar el desnivell existent i aconseguir una accessibilitat completa. Martí Gullón, coordinador General d’Innovació i Infraestructures de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, s’ha sumat a les valoracions positives de l’Ajuntament:

Els objectius d’aquesta actuació són seguir teixint la infraestructura verda metropolitana al Vallès amb la naturalització del riu Ripoll, millorar la connectivitat d’aquest espai fluvial entre dues parts del municipi fins ara completament separades pel riu, potenciar el circuit de camins naturals de Barberà del Vallès i impulsar la mobilitat sostenible a peu i en bicicleta.

El pressupost total de la intervenció ha estat al voltant dels 400.000 euros segons l’alcalde Xavier Garcés que ha valorat positivament la despesa feta i la col·laboració amb l’AMB en aquest projecte i en altres que estan en marxa a la ciutat:

En l’àmbit concret del riu Ripoll, la propera actuació coordinada entre les dues administracions serà un camí natural entre el Tanatori i l’Esglèsia de La Romànica per la llera dret del riu per connectar amb un dels principals atractius arquitectònics de la ciutat i ampliar la xarxa d’itineraris saludables a la zona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.