Informació local

El 8 de març torna als carrers de Barberà

L’Ajuntament de Barberà del Vallès, en commemoració del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, va realitzar aquest dimarts dos actes centrals que es van dur a terme a la plaça de la Vila. El primer d’ells, al matí, va ser la lectura del manifest institucional, el qual es va poder tornar a fer de manera presencial, després que l’any passat es dugués a terme en format virtual des de la sala de plens del consistori a causa de les mesures per a evitar l’expansió de la covid-19.

El primer a intervenir va ser l’alcalde de Barberà del Vallès, Xavier Garcés i a continuació ha feia la nova regidora al capdavant de l’Oficina de Polítiques de Gènere, Mònica Sempere, que aprofitava el moment per a explicar el repte que li suposa aquest nou càrrec.

Novament, en la lectura d’enguany hi van participar alumnes dels instituts de la ciutat. Concretament, Ana García Vallespin de l’Institut La Romànica, Judith Antequera Ragel, de l’Institut Bitàcola, Marta Silvestre Jiménez de l’Institut Escola Can Llobet i Roser Jurado Montiel de l’Institut Can Planas.

La Font de la Dona ja torna a lluir quatre estàtues

A la tarda van continuar les activitats de commemoració del Dia Internacional de les Dones i en aquesta ocasió es realitzava l’acte de restitució de l’escultura de la Font de la Dona. La pluja va donar treva perquè es pogués dur a terme sense problemes a la plaça de la Vila, la qual va acollir desenes de persones.

L’acte es va iniciar amb la intervenció de l’alcalde de Barberà del Vallès, Xavier Garcès, que es va referir precisament a la restitució de la figura que mancava a la Font de la Dona, la qual va ser sostreta fa uns anys, i que ara, incorporada novament, torna a conformar el missatge inicial que el seu autor, Salvador Mañosa, pretenia transmetre.

A més de la intervenció de l’alcalde, l’acte va comptar amb la participació de tres alumnes d’instituts de Barberà del Vallès, Daniela Navarro Couceiro, María Moraleda Ruiz i Judith Antequera Ragel, les quals van llegir poemes de diferents autores.

La plaça de la Vila també va poder gaudir, i fins i tot participar, de les actuacions de la cantautora barberenca Sandra Bautista González.

Per a finalitzar l’acte les persones presents es van traslladar fins davant la Font de la Dona per a poder presenciar l’encesa d’un enllumenat lila, instal·lat temporalment per a l’ocasió, i poder gaudir de la composició del conjunt de les quatre figures femenines que novament es troba al complet.

Per una altra banda, tot i la pluja, desenes de dones van dur a terme aquest dimarts 8 de març, una marxa pels carrers del municipi convocada per l’Assemblea Feminista de Barberà. Amb la pancarta “8 de març, ens volem vives , lliures i amb vides dignes” al capdavant es va dur a terme un recorregut per diversos carrers i equipaments barbarencs, on es van anar realitzant diverses reivindicacions, com el servei de ginecologia al CAP, l’augment d’espais d’atenció psicosocial o la creació d’espais de cura emocional accessibles.

Join the discussion

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.