Ràdio Barberà

L’alumnat de quart d’ESO del Bitàcola enregistra el programa “Feixisme i comunisme” a Ràdio Barberà

Ja podeu escoltar el programa especial “Feixisme i Comunisme. Sacrificar la llibertat per aconseguir ordre i igualtat?” que han preparat a classe els i les alumnes de 4rt d’ESO de l‘Institut Bitàcola i que van gravar a Ràdio Barberà com una forma de completar la seva experiència d’aprenentatge sobre la història del segle XX. El programa tracta alguns dels esdeveniments més importants de les primers dècades del segle a Europa com les dues guerres mundials, la revolució russa del 1917 o l’ascens del feixismes italià i el nazisme alemany.

Segons expliquen des del Bitàcola “el repte de l’alumnat era conèixer a dos dels grans rivals polítics que el pensament liberal va tenir durant el s.XX: el comunisme i el feixisme. A inicis del s.XX, la democràcia liberal era una opció política en una situació precària” i afegeixen que “tot i l’intent de difusió del projecte liberal per part de les potències vencedores de la Gran Guerra, la lleialtat a la democràcia no estava assegurada en molts punts del nostre continent.” La feina del programa consistia en partir d’aquest marc històric i posar-se ·en contacte amb aquells moviments que van posar en dubte el projecte polític liberal il·lustrat”.

A continuació podeu escoltar el programa a Ivoox o a Spotify:

Join the discussion

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.