Entrevistes

Tornen l’Aplec del Pa i Sant Jordi amb total normalitat

L’any 2020 es va haver de suspendre per la situació sanitària. L’any passat es va fer al Teatre Municipal Cooperativa per les amenaces de pluja, tot i que al final no va caure ni una gota. Però enguany, per fi, es torna a recuperar el format habitual de l‘Aplec del Pa que, com sempre, té lloc Dilluns de Pasqua que en aquest cas serà 18 d’abril.

També amb Sant Jordi vam viure una situació molt similar: l’any 2020 cancel·lat i l’any 2021 amb moltes restriccions. Per sort, també aquest 2022 es recuperarà la total normalitat durant el 23 d’abril. Així ho ha explicat aquest dijous el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Barberà del Vallès, en Joan Muñoz, al magazín de Ràdio Barberà  “de ben a prop”.

  • Com serà l’Aplec del Pa d’aquest 2022?

A partir de les 9 del matí ja ens trobarem amb la Colla de Geganters i Grallers de Barberà del Vallès acompanyats, en aquesta ocasió, del Grup de Geganters de Terrassa i a partir de les 10 començarà la cercavila. A partir de les 11 del matí “un cop arribin els gegants a la Plaça del Mil·lenari també ens trobarem amb la Colla Bastonera de la Romànica que faran el ball d’espases”, ha recordat Muñoz.

També a les 11 del matí s’instal·laran jocs gegants a la Plaça del Centre Cívic de Ca n’Amiguet. I “a les 12, un cop acaba la missa, el mossèn beneeix el pa i es comença a fer el repartiment d’aquests panets simbòlics que s’han de guardar i ens ajudaran a tenir sort durant l’any.” El regidor a més, ha explicat que hi haurà 3000 panets per repartir.

Al voltant de les 12.30 hi haurà visita guiada a l’església de la Romànica que anirà a càrrec de l’Associació d’Història de Barberà del Vallès, que a més, ha confeccionat un díptic on es detalla la història d’aquesta tradició de l‘Aplec del Pa.

  • I com serà Sant Jordi?

Per altra banda, Muñoz, ha pogut avançar que enguany recuperarem “aquell Sant Jordi que ens agrada i que tenim tots al cap” i ha aprofitat per demanar a la ciutadania que doni suport als comerços i entitats que estaran presents durant la jornada. Recordem que l’any passat per Sant Jordi hi havia limitació d’espais i d’aforament i l’anterior, el 2020, tampoc va poder celebrar-se. Enguany, es recuperen “una vintena” de parades.

  • Tallers culturals

Per finalitzar l’entrevista, el regidor de Cultura ha aprofitat per recordar que la ciutadania té la possibilitat d’escollir durant aquest mes d’abril l’oferta dels Tallers Culturals “hem pensat que seria important saber què els hi agradaria fer en un taller per copsar quin és el desig de la ciutadania per guiar aquesta cerca per la temporada vinent”. Per participar en l’enquesta podeu fer-ho des d’aquí. 

Si voleu escoltar l’entrevista amb el regidor de Cultura, en Joan Muñoz, al  “de ben a prop”, podeu fer-ho a continuació: 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.