Informació local

Barberà peatonalitzarà el centre amb el finançament dels Fons Europeus

La pacificació de la zona centre de Barberà del Vallès cada cop és més a prop de veure la llum. La Secretaria General de Transportes y Movilidad ha dictat una resolució en què atorga provisionalment les ajudes del Programa per a la implantació de zones de baixes emissions i la transformació digital i sostenible del transport urbà, sota el marc dels Fons Next Generation EU i segons la qual Barberà del Vallès ha estat seleccionada com a beneficiària per un import de 1.347.947,77 €.

Amb aquesta quantitat es cobrirà un 74,38% de les despeses previstes per a dur a terme el projecte Peatonalització i millora de l’accessibilitat del centre urbà de Barberà del Vallès, el qual contempla la reurbanització dels carrers Verge de l’Assumpció, Escultor Llimona i Manuel de Falla, així com el condicionament de les voreres de la carretera N-150 amb una inversió total d’1.812.240,89 € i un cost elegible d’1.497.719,74 €.

Aquest projecte té com a objectiu fonamental la reurbanització tipus “superilla” de la zona centre de Barberà del Vallès mitjançant la conversió dels carrers en zona de vianants i la millora de l’accessibilitat. Actualment els carrers de la zona compten amb un disseny tradicional amb voreres molt estretes i on el vehicle privat ocupa majoritàriament l’espai (circulació i aparcament). Amb aquesta actuació aquests carrers quedaran en plataforma única i l’accés de vehicles estarà restringit al veïnat, càrrega i descàrrega (amb horari molt limitat) i vehicles d’emergències.

En la roda de premsa realitzada a l’octubre per a explicar els projectes que es presentaven als Fons Next Generation dels municipis de Barberà del Vallès, Castellar del Vallès, Ripollet i Santa Perpètua de Mogoda, l’alcalde, Xavier Garcés donava més detalls d’aquest projecte, el qual estarà en exposició pública fins al 25 d’abril al web municipal.

La licitació de les obres es durà a terme durant el segon trimestre d’enguany i aquestes podrien començar ja durant el darrer trimestre de l’any, amb finalització prevista abans de 2024.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.