Informació local

Vania Arana porta la lluita de “Las Kellys” a Barberà del Vallès

Les xerrades del programa de Ciutats Defensores dels Drets Humans han tornat de forma presencial a Barberà del Vallès i, a més, per primera vegada el nostre municipi acull conferències del cicle de primavera d’aquesta iniciativa que arriba a la seva 12a edició.

Així aquest dimarts 26 d’abril, el Teatre Municipal Cooperativa va rebre la visita de la portaveu de Las Kellys Barcelona, Vania Arana, la qual va explicar al públic present quina és la situació laboral actual del sector de les cambreres de pis i quina és la lluita que du a terme el seu col·lectiu, convertit ara en el Sindicat Las Kellys Catalunya.

Donada la precarietat laboral del sector i la contínua vulneració dels drets, les dones treballadores com a cambreres de pis van voler fer un pas endavant en la lluita per assolir unes condicions dignes.

Arran la demanda contra un hotel el qual va acomiadar de manera dràstica algunes cambreres de pis i va empitjorar les condicions de les que es van quedar, Las Kellys van arribar a un pacte amb l’hotel a través del qual aquest últim va haver de readmetre les treballadores que havien estat acomiadades. A més, tota la plantilla de l’hotel va ser internalitzada, incloses les persones que no havien demandat.

Aquesta va ser una de les primeres victòries del col·lectiu, però les accions per aconseguir unes millors condicions pel sector han continuat. Una de les últimes és la creació d’una central de reserves per a assegurar a les persones que s’hi allotgin que els hotels no tenen serveis externalitzats i garanteixen tots els drets laborals als seus treballadors i treballadores.

En aquesta edició del Ciutats Defensores dels Drets Humans, l’organització s’ha centrat en les lluites per la defensa de la terra i el medi ambient, de les dones i el col·lectiu LGTBIQ+, del dret a la pau, dels drets Barberà del Vallès acollirà una segona xerrada el 4 de maig a les 11.30h al Teatre Municipal Cooperativa. En aquesta ocasió serà amb l’advocada i defensora dels Drets Humans a Filipines, Maria Sol Taule.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *