Informació local

Les Romanes organitza la Bastonada del Vallès d’enguany

Aquest dimecres el magazín ‘de ben a prop’ ha convidat a l’Adrián Ortiz Mera, impulsor de la colla bastonera Les Romanes. Una colla que fa pocs dies i coincidint amb el Dia Internacional de la Dansa, va aprofitar per posar en marxa la secció infantil dirigida a nens i nenes d’entre 6 i 12 anys.

“La colla bastonera Les Romanes va néixer arran d’un projecte educatiu a les aules de l’Institut la Romànica, just en el moment en el qual la colla bastonera de la ciutat estava a punt de dissoldre’s.” Ha explicat l’Adrián.

El projecte es va iniciar el curs 2017-2018 i ja el mateix 2018 es va estrenar ballant durant la diada de Sant Jordi. En aquell moment es va reunir tot l’alumnat que estava decidit a formar part de la colla i van decidir constituir l’associació i també els valors que els identificaven: una colla bastonera feminista i ho van deixar palès també amb el vestuari (blanc i lila).

En aquests moments la colla està en plena organització de la següent activitat que tindrà lloc diumenge dia 22 de maig on organitzen per primera vegada la Bastonada del Vallès, “un esdeveniment on estan convidades totes les colles tant del Vallès Occidental com de l’Oriental i que coincideix amb la Diada de la colla bastonera Les Romanes”, ha recordat l’impulsor de la colla bastonera Les Romanes.

Durant la jornada faran una cercavila que sortirà des de l’Institut de la Romànica i que acabarà a la plaça de la Vila on ballaran conjuntament amb colles com les de Gavà, Salou, Sabadell, Terrassa, Masnou o Prats de Lluçanès. “Les persones que vinguin de públic podran veure diferents estils, diferents maneres de picar, diferents vestuaris, diferents músiques, diferents instruments…” ha assegurat Ortiz.

A més, hi haurà novetats i sorpreses “que no s’han fet mai als balls de bastons” i que estan relacionades amb les noves tecnologies.

A continuació podeu escoltar l’entrevista sencera amb l’impulsor de la colla bastonera Les Romanes, l’Adrián Ortiz:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *