Informació local

Diumenge s’inauguren 4 rutes a peu per descobrir la ciutat

Aquest dijous el regidor d’Educació, Primera Infància i Família, en Daniel González, i la tècnica d’Educació, Primera Infància i Família, la Sara Torres, han presentat al magazín ‘de ben a prop’  la nova iniciativa proposada des de la Comissió Impulsora del Projecte Educatiu de Barberà del Vallès, l’EducoB. Es tracta de 4 itineraris que tenen un punt d’inici comú i que permetran fer activitat física i a la vegada conèixer nous espais de la nostra ciutat. Una activitat que està inclosa dins de la campanya “Belluguem-nos i fem salut”.

Es tracta de 4 rutes temàtiques (Dones, Parcs Infantils, Natura i Història) autoguiades i adaptades a tots els públics que tenen un recorregut circular, d’uns 5 quilòmetres, però que es poden iniciar i acabar on vingui de gust.

Tot i que va haver-hi més propostes de rutes finalment es van quedar aquestes 4 perquè eren les que més s’adaptaven a totes les edats i nivells. “És fantàstic Barberà per caminar, perquè no hi ha molts desnivells, és molt pla i tots els itineraris que es proposen es poden fer amb cotxet o cadira de rodes excepte un trosset de la ruta Natura. Però la idea és que tothom pugui fer aquesta hora caminant sense haver de fer grans esforços físics”, així ho ha explicat la tècnica.

Aquest diumenge dia 29 a partir de les 10.30h del matí hi haurà un estand informatiu a la plaça Constitució (davant de la Biblioteca Esteve Paluzie) on s’informarà del projecte i on es repartiran els díptics informatius de les rutes.

Quines són aquestes rutes?

  • Ruta de les Dones (4,7 quilòmetres)

Un passeig per conèixer dones importants que han donat nom a carrers, espais i edificis de Barberà. És una ruta que reivindica la importància de visibilitzar l’empremta de les dones en l’espai públic. Punts d’interès d’aquesta ruta: Biblioteca Esteve Paluzie, carrer de Montserrat Roig, carrer de Maria Reverter, antiga plaça de Maria Montessori, auditori Maria Feliu, carrer de Marie Curie, Escola Elisa Badia i Escola Marta Mata.

  • Ruta Parcs Infantils (5 quilòmetres)

Els parcs infantils són un punt de trobada de la ciutadania que promouen la cohesió social. Amb aquesta ruta es proposa un passeig per conèixer diferents tipus de parcs infantils que tenen mobiliari adaptat. Punts d’interès: Biblioteca Esteve Paluzie, Centre Cívic Ca n’Amiguet, plaça Rosa dels Vents, plaça de l’Estatut, Parc del Bosc de Can Gorgs, plaça Pep Ventura, plaça Vicens Vives i plaça Garcia Lorca.

  • Ruta Natura (5,15 quilòmetres)

Un passeig per a tota la família per conèixer el riu Ripoll. La flora i la fauna unides en un recorregut circular que ens permet apreciar i gaudir del nostre entorn més natural. Punts d’interès: Biblioteca Esteve Paluzie, zona pícnic Barberà – Can Llobateres, camí del Castell de Barberà, jaciment arqueològic Castell de Barberà, passarel·la sobre el riu Ripoll, camí cap als aiguamolls del Molí Vermell, mirador del molí vermell, Institut Can Planas i Escola del Bosc.

  • Ruta Història (5,10 quilòmetres)

Recorregut pels llocs més emblemàtics de Barberà, que permet conèixer part del patrimoni històric. Punts d’interès: Biblioteca Esteve Paluzie, jardins de les germanes Masachs i Borruel, estació de rodalies Renfe, Torre d’en Gorgs, plaça de la vila, la Cooperativa, plaça de la Unitat, Can Gili Nou, la Romànica, mirador del riu Ripoll.

A continuació podeu escoltar l’entrevista amb el regidor i amb la tècnica on ho expliquen tot sobre aquestes 4 rutes:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.