Informació local

Premi Baldiri al projecte ‘Cultura Popular a les Aules’ de l’Institut la Romànica

L’Institut la Romànica ha estat guardonat amb el premi Baldiri Experiències, gràcies al projecte ‘Cultura Popular a les Aules’ impulsat per l’Adrián Ortiz Mera. Es tracta d’un reconeixement atorgat per la Fundació Carulla amb el que es valora la tasca de centres educatius, mestres i personal docent. El projecte, que va néixer al curs 2017-2018, consisteix a realitzar diferents disciplines de la cultura popular (ball de bastons, de panderos, de pastorets, de gitanes, de faixa…) que, a més, es combina amb la música tradicional.

“L’especial d’aquest projecte és que té una repercussió a l’entorn, permet recuperar tradicions que havien estat perdudes i ha permès crear una colla de ball de bastons aconseguint visibilitzar la cultura popular”. Així ho ha reconegut la Cap d’Estudis de l’Institut La Romànica, Núria Buisan, aquest dimecres al magazín ‘de ben a prop’ . Un premi gràcies al qual han rebut 500€ en material escolar per a l’institut i llibres d’Abacus Cooperativa.

Aquest premi ja va recaure l’any passat a un institut de la nostra ciutat: l’Institut Bitàcola que va ser reconegut amb el premi Baldiri Experiències i amb el premi Baldiri Escola. Però aquest no és l’únic premi que ha rebut darrerament l’Institut La Romànica, ja que una alumna de 2n curs de Batxillerat, la Daniela Bravo, també ha resultat guanyadora d’un concurs de fotografia matemàtica.

Tot va començar per Sant Jordi, quan el professorat de l’institut prepara un concurs on l’alumnat presenta les seves imatges relacionades amb matemàtiques. “Vaig decidir presentar-me, perquè a més de guanyar un val per l’Abacus, també t’ajuda a pujar nota” ha explicat la Daniela Bravo també aquest dimecres al magazín ‘de ben a prop’.

La Daniela va guanyar amb la seva imatge “El seno de la naturaleza” i el professorat la va inscriure al concurs de fotografia matemàtica organitzat per l’Associació de Barcelona per a l’Estudi i Aprenentatge de les Matemàtiques, del qual també va resultar guanyadora. “Va ser increïble, molt emocionant. Em van donar un diploma i em van emmarcar la imatge, em van regalar llibres i una calculadora científica i un altre val per l’Abacus”, ha recordat contenta l’alumna.

Aquesta és la imatge guanyadora “El seno de la naturaleza”:

A continuació podeu escoltar les dues entrevistes sobre els dos premis que ha guanyat l’Institut La Romànica:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.