Informació local

El Ple de juny dona llum verda a tots els punts

Aquest dimecres, 22 de juny, l’Ajuntament de Barberà del Vallès ha celebrat el ple municipal corresponent al sisè mes de l’any en el qual, novament es van tractar diversos temes.

Aquests es va iniciar amb les informacions de presidència que realitza en cada ple municipal l’alcalde de Barberà, Xavier Garcés. En aquesta ocasió va voler agrair a tots els equips docents dels centres escolars de Barberà el seu treball de tot el curs. També va fer referència a la seva visita a l’aeroport de Sabadell, on va traslladar les inquietuds de la ciutat vers aquest equipament a la direcció de l’Aeroport, a responsables de l’Aeroclub i als i les responsables polítiques de l’Ajuntament de Sabadell.

Entre els temes tractats a la sessió plenària destaca una modificació de crèdit per a fer front a les despeses generades per la situació de l’edifici de Ronda Santa Maria, 213 i l’aprovació provisional modificació de l’ordenança reguladora dels preus públics municipals relatius a les llars d’infants.

Respecte a les mocions presentades pels diferents grups municipals, ERC va proposar instar al Govern de l’Estat, a garantir el manteniment dels reforços covid de personal docent i no docent de cara al curs 2022-2023 als centres educatius. Els republicans en presentaven una altra, en aquesta ocasió sol·licitant l’establiment d’un mecanisme que permeti fer difusió de l’aprovació de les mocions així com l’estat real del seu compliment o execució.

El PSC va proposar executar un programa que generalitzi les auditories energètiques a tots els centres educatius de Catalunya per tenir la informació sobre els consums, i proposi mesures d’estalvi i eficiència energètica. I, per una altra banda, instar el Govern d’Espanya a elaborar una Llei de Tràfic d’éssers humans amb fins d’explotació sexual que tingui com a objectiu l’abolició de la prostitució al país.

L’adhesió a la declaració institucional en motiu a la commemoració del 28 de juny Dia internacional de l’Orgull o per l’alliberament LGTBIQ+ va ser un altre dels punts tractats així com la moció de Ciutadans, un estudi per a l‘eliminació de postes i cablejats elèctrics i telefònics del municipi.

A continuació podeu escoltar el ple municipal del mes de juny amb tots els temes que es van tractar:

Join the discussion

  1. Pingback: Tornen les entrevistes als portaveus municipals a El Cafè de Barberà - radiobarbera.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *