Informació local

4.251 alumnes han iniciat el curs escolar aquesta setmana a Barberà del Vallès

Aquest dilluns, 5 de setembre, les 7 escoles barberenques han tornat a obrir les portes per a rebre els i les 2.752 alumnes d’Infantil i primària que iniciaven el nou curs escolar i avui dimecres, 7 de setembre, ha estat el torn dels i les 1.499 alumnes d’Educació Secundària Obligatòria.

El curs 2022-2023 arriba amb diverses novetats, una d’elles és la data del seu inici, ja que s’ha avançat una setmana respecte a anys anteriors, una mesura que va anunciar en govern català fa uns mesos i que ha despertat força controvèrsia a la comunitat educativa.

La reducció de ràtios a P3 també ha arribat a Barberà del Vallès i les 7 escoles de Barberà han iniciat el curs amb 224 infants distribuïts en grups de 21 alumnes. Per una altra banda, enguany també pren rellevància el fet que l’Institut Escola Can Llobet engega el seu primer curs amb tots els nivells en funcionament, és a dir, des d’Infantil 3 fins a 4t d’ESO.

Des de l’Ajuntament informen que, tal com es va realitzar el curs passat, els infants refugiats d’Ucraïna que estan allotjats als hotels de la ciutat, han estat escolaritzats en els centres educatius de Barberà. També es durà a terme un seguiment d’aquells que puguin anar arribant al nostre municipi per tal de poder garantir el seu dret a l’educació.

Un curs amb moltes novetats

Les dates d’inici i finalització del curs són una de les principals novetats del curs d’enguany. Per a infantil i primària aquest va començar el dilluns 5 de setembre i s’acabarà el 22 de juny. Per a l’alumnat d’ESO, Batxillerat i Formació Professional ha començat avui dimecres,7 de setembre, i acabarà el 20 de juny.

En conseqüència, aquest curs comptarà amb un dia més de lliure disposició per als centres i les vacances de Nadal seran més llargues (del 22 de desembre al 8 de gener del 2023), per compensar el professorat per l’avançament del curs. Les vacances de Setmana Santa seran del 3 al 10 d’abril del 2023.

Una altra de les diferències amb el curs passat és l’eliminació de les mesures anticovid, així que desapareixen els grups bombolla, les quarantenes i els cribratges massius.

A més a partir d’aquest any el curs de P2 és gratuït al miler d’escoles bressol i llars d’infants públiques catalanes.

Finalment, un altre dels punts que està creant més controvèrsia és la implantació dels nous currículums educatius d’Infantil, Primària i ESO i Batxillerat, ja que aquests encara no s’han aprovat de manera definitiva i això ha creat malestar en la comunitat docent.

De moment s’instauraran als cursos senars, i el curs vinent (2023-2024), als parells. Es preveu que els nous currículums estiguin desplegats a tot arreu d’aquí a tres anys.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.