Informació local

El públic torna al ple municipal

Foto d’arxiu

Aquest dimecres, 21 de setembre, l’Ajuntament de Barberà del Vallès ha celebrat el ple municipal corresponent al mes de setembre. Com a novetat la sessió ha tornat a acollir públic de manera presencial per primera vegada després que s’establissin les mesures de seguretat a causa de la pandèmia de la covid-19.

En la sessió d’aquest mes de setembre es van aporvar diversos punts com una subvenció de 72.600 euros per a l’organització del 1r Festival Internacional d’arts insòlites a Barberà del Vallès “Barberà Insòlita” i l’adhesió de l’Ajuntament al Decàleg de la Xarxa de Punts de Voluntariat de Catalunya.

La sessió també va servir per aprovar la declaració de la condició d‘obra d’especial interès les accions d’ampliació de l’Institut Escola Can Llobet, consistents en la implantació d’un mòdul prefabricat destinat a dues aules.

A continuació es va donar llum verda al conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Barberà i la Cambra de Comerç de Sabadell per al disseny i l’execució conjunta de la campanya de “Vals de compra”.

Posteriorment, es va donar compte del decret d’aprovació el Pla anual de Control financer de l’exercici 2022, de l’estat d’execució del pressupost a 30 de juny de 2022, del període mig de pagament global a proveïdors del segon trimestre de 2022, de l’informe de morositat del segon trimestre de l’exercici 2022 i del decret d’aprovació de les línies fonamentals del pressupost 2023.

El Compte General de l’exercici 2021 també va ser aprovat, això com diverses modificacions de crèdit, amb la finalitat de cobrir despeses en àmbit de subministrament energètic als equipaments municipals.

Aquest mes de setembre també es va donar a conèixer que Guillem Vilaregut passa a ser el nou portaveu de la Plataforma Ciutadana per Barberà en substitució de Manel Ferreté.

A continuació ja es van començar a tractar les mocions presentades pels grups municipals, en aquesta ocasió, però, totes elles pertanyien a ERC.

La primera, que va ser aprovada, es centra en el rebuig de les agressions sexuals a la infància i l’adolescència comeses per membres de l’Església catòlica. No va obtenir el mateix resultat la segona moció presentada pels republicans, en la que s’instava a l’Ajuntament a mostrar el seu suport al Manifest de l’acord social per l’amnistia i l’autodeterminació. I finalment, sí que es va aprovar la que sol·licitava garantir l’accessibilitat inclusiva a Barberà del Vallès.

A continuació arribava el torn dels precs i preguntes que realitzen els regidors i regidores a l’equip de govern, un apartat que en aquest cas va plantejar molts temes, i entre els quals van destacar les preguntes respecte a les indemnitzacions per a la ciutadania afectada per les destrosses provocades pel tornado del passat 31 d’agost.

Finalment, la sessió plenària la va tancar una intervenció de Miquel Barbero López, autor del llibre “Un silencio a gritos” sobre l’abús sexual a la infància, el qual va instar a les administracions a actuar per acabar amb aquesta xacra i donar suport a les víctimes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.