Bon dia, Barberà!

Què preocupa a la joventut barberenca?

Aquest dijous el magazín matinal ‘Bon dia, Barberà!’ ha convidat a tres joves barberencs per conèixer les seves problemàtiques. Ho ha fet aprofitant que el ple municipal del mes d’octubre va aprovar el Pla Local de Joventut 2022-2025 on s’extreuen dades interessants i alhora preocupants sobre la situació del jovent.

A aquesta tertúlia han participat l’Oriol Magro, model, la Marta Colell, treballadora del sector cultural, i la Laia Cea, estudiant de Comunicació Audiovisual i estudiant en pràctiques a Ràdio Barberà. Tots tres joves barberencs.

Els tres han aprofitat la tertúlia per comentar algunes dades extretes d’aquest Pla Local de Joventut 2022-2025, com per exemple, les possibilitats d’emancipar-se a Barberà del Vallès: “S’ha encarit molt la zona de Barberà i agafar un pis o una casa sol és impossible”, ha assegurat l’Oriol, que ha afegit que tot i que “Barberà està ben comunicada, surt més a compte viure més lluny per pagar menys lloguer”.
La Marta fa temps que viu a Girona i paga 350 € de lloguer per un pis a la capital, però vol tornar a Barberà i reclama que “no hi ha cap alternativa que s’assembli. Els preus són desorbitats”.

També han aprofitat l’espai per parlar d’oci nocturn. La Laia, per exemple, ha explicat que des que l’anterior equip de govern de l’Ajuntament de Barberà del Vallès, va eliminar les carpes del Bora Bora encara no s’ha habilitat cap espai per substituir aquesta zona d’oci i això li hem d’afegir que tampoc està en marxa la Nau, així que han de “marxar” de Barberà si volen oci nocturn. “Jo crec que la joventut està una mica enfadada”, ha reconegut la Laia. La seva companya de tertúlia ha recordat que “Hi ha d’haver més ofertes pel jovent d’entre 12 i 18” perquè “són gent que no condueixen! És important créixer amb una oferta cultural i d’oci rica”.

Tots tres joves estan contents amb la programació del TMC i amb els preus, però creuen que generalment es programa per a un públic d’una franja d’edat més gran.

Durant la tertúlia s’han tractat altres temes d’interès per a la joventut que s’han extret de l’anàlisi de les dades reflectides al Pla Local de Joventut 2022-2025 com per exemple:

  • La participació en les activitats que es desenvolupen a la ciutat, en les que gairebé el 80% del jovent afirma que no en forma part.
  • Sobre salut mental o mals hàbits alimentaris entre el jovent. I on s’aprofita per reivindicar més oferta esportiva i més diversa.
  • Es mostra la preocupació sobre el bullying i pels discursos masclistes i racistes.

A continuació, podeu recuperar la tertúlia emesa al programa matinal ‘Bon dia, Barberà!’ amb els tres joves barberencs, on tracten aquests temes i molts més:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *