Informació local

Mor l’escultor Salvador Mañosa

Aquest dimarts ,15 de novembre, ha mort a l’Hospital Taulí de Sabadell l’artista Salvador Mañosa a l’edat de 77 anys.

Natural de Cerdanyola del Vallès, però amb molt d’arrelament a Barberà del Vallès, Salvador Mañosa va entrar com a aprenent, amb 15 anys, al taller de Francesc Juventeny, combinant aquesta formació tradicional al taller amb els estudis a l’Escola Massana de Barcelona. Allà va tenir com a mestre a Eudald Serra, membre destacat de la modernitat catalana dels anys trenta als seixanta.

La tècnica de Mañosa denota un coneixement de l’ofici tradicional, amb el fang i posteriorment amb el bronze com a material característic de la seva obra, i la seva convivència amb tècniques més modernes, sense perdre l’essència artesanal característica de l’escultor.

Destaquen els nusos femenins, amb una acurada tècnica que sembla que els hagi dotat de moviment. Barberà del Vallès compta amb vàries escultures en places i diversos indrets del municipi.

Precisament va ser el passat 8 de març d’aquest 2022 quan es va dur a terme l’acte de restitució de l’escultura de la dona embarassada de la Font de la Dona, que havia sostreta en un acte vandàlic. Des d’aquell moment, Mañosa va començar a treballar per a la restitució de la peça, amb la finalitat de completar el conjunt d’aquesta font tant característica de Barberà del Vallès, que es va inaugurar el 8 de març de l’any 1995.

Salvador Mañosa també va dedicar gran part de la seva obra a l’escultura pública de grans dimensions, en un gran nombre de ciutats arreu de Catalunya i Espanya, així com a Brasil, Rússia, França, Japó, Alemanya, o als Estats Units

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *