Qui som

La història radiofònica a Barberà del Vallès va començar amb un grup de joves estudiants d’institut de Barberà del Vallès que escoltava la mateixa emissora de ràdio i compartia inquietuds, estils de música i aficions, cosa que va portar a aquests joves a buscar els materials i les complicitats necessàries per endegar una emissora.

El Ple de l’Ajuntament de Barberà del Vallès en la sessió plenària núm. 4/84 del dia 7 de març de 1984 va aprovar la creació de la “ràdio municipal”, i en la sessió plenària 16/84 del 7 de novembre de 1984 va aprovar l’adquisició per part de l’Ajuntament de Barberà els equips necessaris per posar en marxa una ràdio modular, pel valor de 500.000 pessetes, actualment, 3.000 euros. Per tant, amb aquesta aprovació es va poder constituir i posar en funcionament Ràdio Barberà – Emissora Municipal.

En un principi es va instal·lar en un pis, propietat municipal, al passeig Dr. Moragas i posteriorment es va traslladar a la ubicació actual, al carrer Manuel de Falla, núm. 16.

La trajectòria de l’emissora municipal ha estat de constant creixement en equipaments, dedicació personal, i sobretot ha fomentat un dels elements pel que sempre han destacat les emissores locals, l’esperit formatiu.

Per això, cal destacar la gran quantitat de noies i nois que han passat per l’emissora i que actualment treballen en mitjans de comunicació estatals i nacionals. La ràdio municipal ha estat i és una escola per a molts joves de la nostra ciutat i comarca, activitat que es potencia amb la signatura de convenis de col·laboració amb escoles, instituts i universitats.

L’increment de freqüències i el concepte de proximitat, que com a objectiu prioritari va definir el Gabinet d’Alcaldia i Comunicació, ha provocat els canvis i l’evolució corresponent de la programació de la ràdio.

La informació local és la prioritat dels continguts programàtics de Ràdio Barberà – Emissora Municipal, com no podia ser d’altra manera, en tots els àmbits existents, polítics, socials, culturals, esportius, comercials, associatius i participatius.