Informació local

El TMC acull una campanya especial de donació de sang

Barberà del Vallès s’ha sumat al conjunt de municipis catalans que han ofert els seus espais per garantir les donacions de sang a Catalunya durant aquests dies. Des d’avui dilluns, 4 de maig, i fins al proper divendres, 8 de maig, el Teatre Municipal Cooperativa compta amb un espai de donació, de 9.30 a 14.30 i de 17 a 20.30 hores.

Per a poder fer la donació cal reservar hora a través del web del Banc de Sang i Teixits d’aquesta manera s’eviten esperes en uns dies que, segons l’entitat, la ciutadania està responent molt bé.

Precisament aquests dies, el Banc de Sang i Teixits està fent una crida a la ciutadania per mantenir el ritme de donacions, que continuen sent necessàries durant l’epidèmia per a tractaments de càncer, accidents, parts amb complicacions, entre altres. I es que, segons l’entitat, la sacsejada social d’aquests dies fa més necessari que mai anar a donar sang, ja que cada dia calen entre 800 i 1.000 donacions per garantir l’assistència sanitària de les persones malaltes en els hospitals.

Hi ha hagut anys en què la grip estacional ha fet baixar la donació de sang. Per evitar que això succeeixi en el cas del Coronavirus, des del Banc de Sang s’anima a tota la ciutadania a donar sang durant aquests dies i recorda que les persones que tinguin febre o símptomes gripals han d’esperar 15 dies per fer-ho.

El Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i seguretat i les aplica al conjunt de les seves campanyes. Des d’aquesta setmana, entre altres accions, els donants disposen de gel esterilitzant en arribar a l’espai, han de guardar una distància mínima d’un metre amb la resta de persones i tenen un bolígraf d’un sol ús per emplenar el qüestionari, entre d’altres.

Cal recordar, a més, que el coronavirus COVID-19 no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria, amb la qual cosa el procés de donació i transfusió disposa de la seguretat habitual.

Join the discussion

  1. Pingback: Resum continguts: del 27 d'abril al 8 de maig - radiobarbera.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *