Informació local

Treballant per aixecar la persiana

Des d’aquest dilluns 4 de maig estem immersos en la fase 0 del desconfinament on la novetat important, és que a més de poder fer esport o passejar al carrer, poden obrir els comerços de menys de 400 metres quadrats, ja sigui botigues o serveis com ara perruqueries i restaurants i bars que facin menjar per endur.

Tots aquests establiments, han de seguir una sèrie de requisits per poder obrir, com donar cita prèvia, netejar i desinfectar dos cops al dia, o tenir un horari preferent per a la gent gran, entre d’altres.

De tota manera, sembla que obrir aquesta setmana té la seva complicació per la majoria de comerços: s’han d’adaptar a les noves mesures d’higiene i seguretat i en molts casos no han tingut el temps necessari per poder fer-ho.

Com s’han adaptat els negocis barberencs?

  • A la botiga de roba Emilia Giraldo Flores, ja avisen a l’entrada de l’obligatorietat de portar mascaretes i guants. De moment, l’aforament és d’una persona i amb cita prèvia, i posen a disposició de la clientela gels desinfectants. A més, ara, quan una persona s’ha emprovat una peça de roba han de desinfectar els emprovadors i també la roba abans de tornar a col·locar-la. De moment, sembla que la gent no s’està emprovant les peces de roba però quan sigui així s’haurà de desinfectar amb vapor.
  • Al centre d’estètica Pilar Segovia, des d’ahir dilluns estan reorganitzant l’espai i les cites i també esperant rebre els darrers materials de protecció per poder seguir amb els protocols. De tota manera, en aquest establiment ja treballaven amb materials d’un sol ús però tot i això han hagut d’adaptar alguns protocols de feina, el que ha suposat una inversió més i tal com assegura la Pilar Segovia “no és gens fàcil assumir inversions en aquests moments”. Demà dimecres serà la reobertura del centre, des d’aquest moment hauran de treballar per poder recuperar el temps perdut, per poder pagar els deutes que s’han generat aquests mesos i també aconseguir estalviar per quan arribi la temporada baixa.
  • A l’estudi de fotografia D&D Deborah Serrano, han adequat l’espai posant planxes de metacrilat a les taules de feina, també han col·locat cintes de seguretat i el cartell amb les mesures d’higiene i seguretat que s’han de seguir. Tornaran a obrir dilluns 11.
  • Al centre de manicura Campa Nails aprofiten aquesta setmana per preparar-se: gel desinfectant, mascaretes, mampares i tot el necessari per a la seguretat de tothom. Aquests dies estan organitzant l’agenda, ja que hauran de deixar molt més espai entre clienta i clienta. La Laura Flores, responsable de l’establiment, ha explicat que ja utilitzaven abans materials d’un sol ús però que van donar la majoria al personal sanitari quan es va iniciar aquesta crisi. Ara, tot i que faran menys serveis al dia, han d’intentar recuperar-se del tancament que tant mal ha fet -i està fent- a l’economia.

En aquest document de preguntes i respostes publicat per Protecció Civil podreu resoldre els dubtes respecte a l’obertura de comerços. 

Join the discussion

  1. Pingback: Resum continguts: del 27 d'abril al 8 de maig - radiobarbera.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *