Notícies de la ràdio

Resum continguts: del 27 d’abril al 8 de maig

Des de l’inici de l’Estat d’Alarma, Ràdio Barberà hem treballat a distància per continuar informant de l’actualitat de Barberà del Vallès, de l’evolució de l’emergència sanitària i de les informacions de proximitat que la ciutadania barberenca pot necessitar, seguint amb la nostra funció de servei públic.

A l’espera de l’avenç de les fases de desconfinament, continuem oferint serveis mínims a la 98.1 de la FM i a l’emissió per Internet i el seguiment de l’actualitat a través de les nostres xarxes socials i la nostra pàgina web. Recordem que cada dia oferim la darrera hora de Barberà del Vallès i Butlletins Especials.

L’equip de Ràdio Barberà som conscients que hi ha tants missatges a tots els nivells que gran part de la informació es perd. Per aquest motiu,  periodicament  estem recuperant els continguts d’actualitat que publiquem.

A continuació oferim un resum dels continguts de les darreres dues setmanes (dilluns 27 d’abril fins al divendres 8 de maig):

  • Actualitat municipal: Seguim pendents de l’evolució de l’emergència sanitària a Barberà del Vallès, l’evolució de la crisi econòmica i social i les informacions locals més destacades.  Aquesta setmana hem explicat les primeres 9 mesures municipals per fer front a la crisi del COVID19  recollides a un informe de L’Observatori comarcal del Vallès Occidental. Aquestes mesures són fiscals i de suport econòmic, social i laboral.

Fa una setmana vam explicar que l’Ajuntament de Barberà del Vallès ha comprat 55 tauletes digitals i la Creu Roja de Sabadell s’ha encarregat de repartir-ne 46 a alumnes de famílies vulnerables i que participen del Centre Obert perquè puguin seguir el curs i les activitats de les educadores.

A més, hem informat de la Campanya especial de donació de sang que ha acollit el Teatre Municipal Cooperativa (on 332 persones han donat sang de dilluns a dijous) i hem conversat amb el gerent del Mercat municipal Onze de Setembre, Sergio Murillo.

  • Fases cap a la “nova normalitat”: Des de l’anunci del Consell de Ministres d’un pla per una desescalada “gradual, asimètrica i coordinada” les fases, la seva gestió i les seves implicacions han centrar atenció mediàtica i converses. A Ràdio Barberà vam tractar de fer entenedores les quatre fases del desconfinament

També hem parlat de les normes per les sortides dels infants al carrer i de com els comerços barberencs afrontaven la possiblitat d’obrir amb cita prèvia. 

  • Informació laboral i econòmica:  les dades de l’atur registral i les afiliacions a la Seguretat Social han permès veure en quin punt es troba la crisi socioeconòmica. Hem explicat les dades barberenques comparant-les amb la resta d’àmbits.  A més, l’Observatori municipal ha fet públic l’informe del primer trimestre del 2020 amb dades per entendre en profunditat l’impacte al teixit empresarial i els llocs de feina de Barberà del Vallès de la segona quinzena de març: hem publicat aquesta notícia.

Les dues darreres setmanes hem explicat diverses reivindicacions des dels sindicats i des de treballadors i treballadores. Primer, pel dia internacional de la seguretat i la salut en el treball, després recollint les propostes i protestes dels sindicats del Vallès Occidental pel primer de maig i, per últim, explicant les queixes per les condicions de treball de professionals sanitaris del Consorci Parc Taulí

  • Informació de cultura i esports: Tot i que són àmbits que han patit fortament l’aturada i amb moltes incerteses pel que fa al seu futur proper, l’actualitat esportiva i cultural no està completament aturada. Des dels serveis socioeducatius per adolescents i joves han impulsat els Concerts Confinats  i l’Handbol Barberà ha evitat el descens per les decisions de la Federació Catalana d’Handbol per acabar la temporada. 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *