Informació local

Situació complicada a les protectores d’animals

Els animals són també un dels grans damnificats d’aquesta pandèmia global. Des de l’inici del confinament hem pogut veure com a molts països s’abandonaven massivament animals, en molts casos per desconeixement o per por que l’animal pogués transmetre la Covid-19 a les persones amb les quals vivia. Això, ja sabem que no pot passar, ja que tots els estudis científics que s’han fet fins ara així ho corroboren, però tot i això moltes persones estan aprofitant el confinament en què vivim per abandonar a les seves mascotes.

D’altres persones justament a l’inici del confinament van intentar adoptar un gos per tal de poder sortir al carrer a passejar. De fet, des de la Fundació Daina, la Societat Protectora d’Animals de Mataró (SPAM), corroboren que durant les primeres setmanes de confinament van detectar un increment de sol·licituds, però que evidentment, no tothom va passar els filtres per poder adoptar.

L’SPAM, és precisament la protectora amb qui l’Ajuntament de Barberà del Vallès té un contracte per tal de poder cobrir el servei de recollida i acollida d’animals perduts o abandonats a la via pública.

Durant aquests mesos, tot i l’estat d’alarma, a Barberà el servei de recollida i acollida d’animals perduts o abandonats per part de la protectora s’ha portat a terme amb normalitat i durant els mesos de març i d’abril s’han recollit 8 gossos i 4 gats al carrer. Això, suposa un increment de més del 70% amb respecte els mateixos mesos de l’any passat, quan es van recollir 7 animals (5 gossos i 2 gats).

En aquests moments, el nombre de sol·licituds d’adopció ja s’ha normalitzat, però el problema amb què es troben ara les protectores és que no tenen espai i els animals continuen entrant, però és molt més difícil que surtin. A causa de les mesures de seguretat adoptades durant aquesta pandèmia, no es poden visitar els refugis d’animals el que fa molt més complicat que les famílies interessades puguin adoptar.

Des de la Fundació Daina asseguren que en aquests moments estan al límit: Tenen més despeses i menys recursos, menys personal atenent als animals però el refugi ple, els voluntaris tampoc poden ajudar, les donacions de menjar i de tota classe de material han caigut de manera abrupta… A més, pateixen perquè en un futur augmentin els abandonaments a causa de la situació econòmica de les famílies.

Finalment, hem de recordar a les persones responsables dels animals que durant aquestes setmanes de confinament s’han imposat diverses sancions a Barberà perquè no s’han respectat les mesures de civisme com portar el gos lligat, recollir els excrements o diluir l’orina amb aigua.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *