Informació local

Barberà continuarà a la fase 0 del desconfinament

Proposta de desconfinament del Departament de Salut

Dilluns la regió sanitària Metropolitana Nord no avançarà fins a la fase 1 del desconfinamentTampoc ho faran les àrees sanitàries Metropolitana Sud ni Barcelona ciutat, que continuaran també a la fase 0 del desconfinament.

Així que Barberà del Vallès, que es troba a la regió sanitària Metropolitana Nord (juntament amb la resta de municipis del Vallès Occidental, Vallès Oriental, el Maresme i alguns municipis del Barcelonès) no farà el canvi de fase de moment. Així ho va anunciar ahir la consellera de Salut Alba Vergés.

Vergés també va recordar que en aquestes àrees es concentra el 66% de la població catalana, i per això, “el període de desconfinament serà llarg” i a més, “hi ha molta mobilitat, i això fa que sigui l’àrea amb risc de rebrot més alt”.

Vergés també va explicar que a partir del pròxim dilluns consideren que “podrien passar a la fase 1 tres regions sanitàries més: Lleida, Catalunya Central i Girona”. També va aclarir que per les regions sanitàries que encara es mantenen a la fase 0, volen buscar una proposta adient, i no descarta fer diferents propostes per a cadascuna d’aquestes tres àrees sanitàries.

De totes maneres, serà l’executiu espanyol qui anunciarà demà la decisió de quins territoris passen a la següent fase i quins mantenen l’actual. Recordem que a Barberà del Vallès s’han confirmat de moment 352 casos de coronavirus, i n’hi ha més de 634 casos sospitosos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *