Informació local

Entrarem a la fase 1?

L’horari de passejades i esport a la fase 1 no canviarà

A Catalunya només queden tres regions sanitàries en fase 0 (relaxada) de la desescalada: l’àrea Metropolitana Nord (a la qual pertany Barberà del Vallès), Metropolitana Sud i Barcelona ciutat. Però sembla que hi ha moltes probabilitats que el dilluns aquestes tres zones entrin ja en la fase 1 del desconfinament.

Serà aquesta tarda quan sabrem si el Ministerio de Sanidad accepta la proposta de la Generalitat de Catalunya de què aquestes tres zones entrin a la següent fase, i també sabrem si accepten que les zones sanitàries de Terres de l’Ebre, Camp de Tarragona i Alt Pirineu-Aran, passin a la segona fase de la desescalada.

Hem de tenir en compte que a la fase 1 encara es mantindran les restriccions per anar a passejar o per sortir a fer esport, i també les sortides segons la franja d’edat. En canvi però, podrem anar a casa dels nostres familiars i amics, sempre que resideixin a la mateixa regió sanitària i sempre que hi hagi un màxim de 10 persones que mantinguin les distàncies de seguretat i les mesures d’higiene.

A més, ja podran obrir les terrasses, això sí amb un aforament d’un 50% com a màxim. A Barberà, de moment, hi ha prop d’una setantena d’establiments que tenen concedits els permisos de terrasses i estan arribant noves peticions; de fet, des d’Inspecció de Via Pública estan visitant els establiments barberencs per veure si hi ha espai per poder doblar les terrasses dels bars i restaurants, per tal de garantir el dret de pas de la ciutadania amb les distàncies de seguretat establertes. 

Si teniu dubtes sobre a quina regió sanitària pertany qualsevol municipi català podeu consultar aquest mapa, que a més de l’àrea sanitària també us especificarà a quina fase de la desescalada es troba.

Join the discussion

  1. Pingback: Resum continguts: del 18 al 22 de maig - radiobarbera.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *