Informació local

El Club Volei Barberà es manté a 1ª Nacional

El primer equip masculí del Club Voleibol Barberà continuarà una temporada més a la 1ª Nacional un cop la Real Federación Española de Voleibol ha decidit donar per acabades totes les competicions nacionals i, en la majoria de casos, facilitar ascensos i no atorgar descensos. Cal recordar que en el moment de la supensió de les competicions, el passat 15 de març, el conjunt barberenc ocupava la desena posició del grup B amb sis punts d’avantatge respecte el descens quan quedaven dues jornades per acabar la lliga regular.

La decisió definitiva de la Federació Espanyola s’ha fet esperar i no ha estat exempta de certa pol·lèmica. En un primer moment es va intentar gestionar poder acabar les competicions, encara que fos al mes de setembre. Després es va entrar en un debat sobre la conveniència o no de com repartir les places d’ascens i descens. En aquest sentit, l’ens estatal posava com a excusa que en els seus reglaments no hi ha cap opció de declarar ascensos i descensos sense haver finalitzat les competicions. Finalment, i després de la reunió de la Comissió Delegada amb tots els clubs implicats, s’ha pres una decisió consensuada per a cada una de les categories nacionals.

D’aquesta manera el Volei Barberà continuarà a la 1ª Nacional i del seu grup de competició els tres primers classificats, San Roque Batán de Canàries, Torredembarra i Club Natació Sabadell, pugen a la Superlliga 2.

Pel que fa a les competicions territorials ara cal esperar a la decisió de la Federació Catalana. Cal recordar que, en un primer moment, s’havia decretat la suspensió, que no cancel·lació, de les seves competicions. La voluntat de l’ens federatiu era intentar amb totes les garanties sanitàries, amb prudència i seguretat jurídica, mirar d’acabar les competicions per tal de resoldre les classificacions finals d’una manera esportiva. Podent-se celebrar el final de les competicions o play-off a principis de setembre, motiu pel qual no es donaven per tancades les competicions.

Fa unes setmanes, la Federació informava que en cas que les competicions no es poguessin reprendre, la solució a les competicions es decidirà a l’Assemblea General de la Federació Catalana de Voleibol que es celebrarà a finals de juny. Durant la segona quinzena de maig es celebrarà la comissió de competicions per tal de treballar a nivell tècnic les possibles solucions a les diferents categories, ascensos, descensos i classificacions finals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.