Informació local

L’Escola de Futbol Barberà Andalucia puja a 2ª Catalana

Fotografia del Facebook de l’Escola de Futbol Barberà Andalucia

L’Escola de Futbol Barberà Andalucia assoleix l’ascens a 2ª Catalana segons els criteris establerts per la Federació Catalana de Futbol (FCF) per determinar les places d’ascens. La FCF ha acordat resoldre les competicions territorials del futbol amateur català sense descensos i amb l’aplicació del nombre d’ascensos marcats pel pla de competicions de la temporada 2019-2020.

En aquest sentit, els ascensos s’assignaran als equips que ocupen posició per pujar de forma directa de categoria. La resta de places d’ascens previstes en la normativa es completaran amb els conjunts implicats en llocs de play-off que es trobin millor classificats. I és aquí on entra la casuística de l’Escola de Futbol Barberà Andalucia. En el moment de la suspensió de les competicions, el 15 de març, l’equip barberenc ocupava la segona posició del grup 9 de la 3ª Catalana.

Cal recordar que en aquesta categoria el primer classificat i el millor segon classificat dels nou grups de la demarcació de Barcelona pugen de manera directa. Els altres vuit segons classificats haurien de disputar una eliminatòria d’ascens a doble partit per determinar unes altres quatre places d’ascens. En no poder-se acabar la competició s’aplica la norma que indica que en el cas que s’hagi de determinar l’ordre classificatori entre equips classificats en una mateixa posició de diferents grups de la mateixa categoria, aquest ordre es decidirà pel sistema de millor coeficient, que resultarà de dividir els punts obtinguts entre els partits jugats.

En aquest supòsit, l’Escola de Futbol té un coeficient de 2’30 punts, resultat de dividir els seus 53 punts entre els 23 partits disputats. És el segon millor coeficient, empatat amb l’Òdena, per darrera de l’Avià (2’60) i per davant del Gurb (2’26). Aquests quatre equips, més el Can Fatjó, amb un coeficient de 2’13 punts però amb una millor diferència de gols respecte altres equips, són els cinc equips que assoleixen l’ascens a 2ª Catalana. Una categoria que a dia d’avui no se sap com quedarà estructurada en la temporada 2020/2021 degut a l’elevat nombre d’equips que han adquirit els drets esportius per participar en no aplicar-se els descensos reglamentaris.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *