Informació local

Proposta per avançar a la fase 2 dilluns vinent

Proposta del Departament de Salut a partir de dilluns 8 de juny

El Departament de Salut de la Generalitat proposa que a partir de dilluns 8 de juny la regió sanitària a la qual pertany Barberà del Vallès passi a la fase 2 del desconfinament.

Recordem que les àrees sanitàries de Barcelona ciutat, Metropolitana Sud i Nord des d’ahir formen una única àrea sanitària, i per tant, la proposta és que aquesta regió sanitària avanci de fase.

Com sempre, aquesta proposta està condicionada a la progressió dels indicadors, ja que segons el Departament de Salut “l’avançament d’una fase a una altra de qualsevol territori es basa en la conjunció de múltiples factors. D’una banda, es continua constatant que es manté l’evolució a la baixa dels factors de risc epidemiològic. D’altra banda, l’impuls donat a l’atenció primària per a la capacitat de diagnòstic i de seguiment de casos amb la disposició de proves PCR també contribueix a considerar que és el moment per a fer aquest nou pas de fase.”

I de fet, un dels indicadors positius és que aquest dilluns ha estat el primer dia des del passat 3 de març (quan es va comunicar la primera mort per Covid-19) sense cap mort per coronavirus a Espanya.

A més, Salut també proposa que les regions sanitàries del Camp de Tarragona, Terres de l’Ebre i la de l’Alt Pirineu i Aran continuïn avançant en el desconfinament fins a la fase 3. Des de Salut inclòs es demana que Lleida entri a la fase 2, ja que s’havia quedat a la fase 1 després d’un brot de contagis que va tenir l’origen a una festa, però es tracta d’una proposta “condicionada a la progressió dels indicadors”.

Pel que fa a la resta de regions sanitàries, la de Girona i Catalunya Central, i les àrees de gestió assistencial Penedès i el Garraf es mantindran en la fase 2, tal com ja estava previst.

A la fase 2 entre altres novetats, tornaran a obrir les escoles, només hi haurà franges horàries per les persones majors de 70 anys i persones vulnerables, es permetrà accedir a l’interior dels restaurants i podran obrir cinemes i teatres, tot sempre amb restriccions d’aforament.

Join the discussion

  1. Pingback: Resum continguts: del 2 al 5 de juny - radiobarbera.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *