Informació local

Ingrés mínim vital… què cal saber?

El Govern espanyol ha posat en marxa l’Ingrés Mínim Vital, una renda mínima que busca ajudar a les famílies amb menys ingressos. A Espanya hi ha 1,1 milions de llars amb tots els seus membres en atur, i gairebé 600.000 que no tenen cap mena d’ingrés, segons l’Enquesta de Població Activa.

Els requisits per a sol·licitar l’Ingrés Mínim Vital són diversos. En qualsevol cas, l’ajuda és per a una família, no per persones, per la qual cosa serà només un dels membres adults de la unitat de convivència qui la sol·liciti encara que es tinguin en compte els ingressos del conjunt.

El Ministeri ha editat unes preguntes freqüents amb tota la informació pràctica.

La prestació de l’ingrés mínim vital anirà dels 462 als 1.015 euros per llar, una quantia que depèn de si es té a persones majors o fills/es a càrrec, i dels ingressos declarats en 2019. D’aquesta manera, l’ajuda contempla un augment de 139 euros per cada convivent així com un suplement de 100 euros a l’any per a les famílies monoparentals.

Quadre el·laborat pel Ministeri

L’Ingrés Mínim Vital es podrà sol·licitar a partir del pròxim 15 de juny en la seu electrònica de la Seguretat Social. Els qui demanin l’ajuda entre el 15 de juny i el 15 de setembre la cobraran prenent com a referència el primer dia de funcionament. Mentre que aquells que ho demanin més tard, cobraran l’ajuda el mes següent.

Arran de l’aprovació de l’Ingrés Mínim Vital, el Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions ha activat un simulador online en el qual els ciutadans poden consultar si compleixen els requisits per a accedir a l’ajuda de la renda mínima, així com calcular la quantia aproximada d’aquesta. L’aplicació està disponible en la web del Ministeri i a la qual es pot accedir directament també en aquest enllaç: Simulador.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *