De ben a prop

Abocament il·legal al riu Ripoll

Fa uns dies, l’Associació per la Defensa i l’Estudi de la Natura de Sabadell, l’Adenc, va posar en coneixement de l‘Ajuntament de Barberà unes imatges on s’apreciava un abocament il·legal al riu Ripoll. Per aquest motiu, el programa “De ben a prop” ha convidat al regidor de Medi Natural i Transició Energètica, en Carles Ortiz al programa.

El regidor ha explicat que en aquest espai “que està sota del pont de la B-140 a l’altura de Can Viloca habitualment s’hi llencen residus, però aquesta vegada ha estat realment “excepcional”.

“És un punt negre, allà no es veu i es té un fàcil accés des de la mateixa carretera, cosa que aprofiten tots els industrials, que no volen pagar les taxes corresponents a la retirada de residus per la seva activitat, per llençar pneumàtics, para-xocs, pots de pintura…”.

En aquesta ocasió a aquest abocador il·legal s’han llençat més d’una trentena de pneumàtics, filtres d’oli o para-xocs, entre d’altres. Segons Ortiz sembla que “s’ha fet la neteja d’un taller”.

Des de l’Ajuntament s’ha posat en coneixement d’aquesta notícia als Mossos d’Esquadra, als Agents Rurals i a la Policia local “i un cop fetes les primeres investigacions ja hi ha unes sospites”. A més, tot i que és un lloc recurrent per abocar residus Ortiz ha assegurat que s’està buscant als responsables.

Ortiz ha aprofitat per parlar sobre la feina de la Brigada Verda, que precisament es dedica “a gestionar el medi natural i a evitar els abocaments de qualsevol mena a l’entorn del parc natural i setmanalment el netegen, però en aquest cas, la brigada no pot fer-ho i s’ha de contractar una empresa especialitzada per retirar els materials, una factura que pujarà segurament més de 3.000 €”.

Si voleu escoltar l’entrevista sencera amb el regidor de Medi Natural i Transició Energètica ho podeu fer a continuació:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.