Informació local

Milloren les xifres de la covid-19 a Barberà

Barberà registra el risc de rebrot més baix de les darreres quatre setmanes i se situa en els 310 punts. De la mateixa manera, segons les dades del Departament de Salut d’aquest dimarts, també ha experimentat una destacable davallada la velocitat de reproducció i ha baixat d’1,34 a 0,79.

Aquestes xifres es reflecteixen en l’augment de contagis en els darrers set dies, i es registren 50 nous casos, situant la xifra de persones contagiades al nostre municipi des de l’inici de la pandèmia en 2.083. En la setmana anterior s’hi havien sumat 83 nous contagis. Les defuncions, però sí que han experimentat un augment i els darrers set dies s’ha registrat una mort més, assolint les 91.

Respecte al nombre de persones del nostre municipi ingressades en un centre hospitalari a causa de la covid-19, actualment se’n registren set, tres menys que fa set dies.

Per una altra banda, continua augmentant el nombre de dosis de vacuna administrades a barbarencs i barbarenques, segons les dades del Departament de Salut, a Barberà ja s’han arribat a les 1.911 primeres dosis, un augment de 605, i respecte a la segona se n’han subministrat només 15 en aquesta última setmana, arribant a les 708.

Per una altra banda, no milloren les dades respecte als centres educatius que compten amb grups confinats i especialment, la situació de l’Escola Elisa Badia. Segons les dades d’aquest dimecres de l’aplicació Traçacovid de la Generalitat de Catalunya actualment la nostra ciutat compta amb 17 grups escolars confinats i registra 378 persones aïllades entre alumnat i personal docent.

Encapçala aquesta llista l’Escola Elisa Badia, que augmenta un grup respecte a fa set dies i ara en registra nou, amb 181 alumnes i 11 membres del personal docent aïllats. A més també es comptabilitzen 46 positius en els darrers deu dies, 35 alumnes, quatre docents i set membres de personal extern.

En el mateix equipament es troba l’Institut Bitàcola, que compta amb dos grups confinats i 41 alumnes aïllats.

Per una altra banda, l’Institut Escola Can Llobet registra dos grups confinats més respecte a fa set dies, i arriba als tres grups, amb 68 persones aïllades, sis d’elles docents.

Amb un grup confinat trobem l’Institut Can Planas, amb 27 alumnes aïllats, l’Escola Pablo Picasso, que en aquest cas registra 21 persones aïllades, dues d’elles docents; i l’Escola Marta Mata amb 23 persones aïllades, tres d’elles de l’equip docent.

Finalment tant l’Escola Can Serra com l’Escola Miquel Martí i Pol només registren alumnes aïllats, cinc, la primera i un, la segona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *