De ben a prop

“El gos és teu, la caca també!”

L’Ajuntament de Barberà del Vallès ha iniciat aquesta setmana una nova campanya que busca conscienciar a les persones incíviques que no recullen els excrements del seu gos.

“El gos és teu, la caca també!” és el lema d’aquesta iniciativa que segons el regidor de Prevenció, Promoció i Protecció de la Salut, el Daniel González Cabrera, es va idear durant el confinament “perquè durant els mesos que vam estar tancats es va incrementar aquest incivisme”, el regidor ha explicat al programa “De ben a prop” que probablement durant el confinament, la ciutadania incívica tenia més sensació d’impunitat quan sortia a passejar i no hi havia ningú al carrer.

La campanya consisteix en la col·locació de 94 senyals de 3 tipus diferents:

  • 20 senyals de trànsit verticals, que seran les més grans i es col·locaran a places i espais oberts.
  • 74 senyals petits que s’ubicaran a parterres i zones enjardinades.
  • I també es pintaran senyals a terra en voreres i zones més conflictives.

González ha explicat que durant aquesta primera fase de la campanya volen deixar molt clara la sanció econòmica, “perquè avui dia ja tothom sap que s’han de recollir els excrements de la mascota”. Aquesta primera fase anirà acompanyada d’una actuació policial on, vestits de paisà, se sancionarà als ciutadans i ciutadanes que no recullin les deposicions del gos.

Recordem que l’any passat es va actualitzar l’Ordenança reguladora de la tinença i protecció dels animals domèstics i el fet de no recollir els excrements de la via pública va passar a ser considerada una infracció greu i sancionable amb multes d’entre 401 a 1000€. 

El regidor ha explicat que està previst que durant la primera setmana d’abril estiguin col·locats tots els senyals i que, a més, hi haurà una segona part de la campanya que estarà relacionada amb el benestar animal i amb la responsabilitat de la tinença animal.

Si voleu escoltar l’entrevista sencera sobre la campanya “El gos és teu, la caca també!” amb el regidor de Salut ho podeu fer a continuació:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.