Informació local

Xavier Garcés: “Abans de l’estiu no arribarem al 70% de vacunació”

El programa “De ben a prop” ha començat la setmana convidant a l’alcalde de Barberà del Vallès, en Xavier Garcés, per tal de valorar l’any de pandèmia i la situació actual de la nostra ciutat.

L’alcalde ha aprofitat la seva intervenció per parlar sobre la vacunació, sobre la situació de la població barberenca i sobre els comerços i entitats de la ciutat.

Sobre el comerç, Garcés ha deixat clar que: “ha nascut una oportunitat, perquè la ciutadania de Barberà ha tornat a comprar als comerços de proximitat”. A més, ha aprofitat per recordar que van posar en marxa unes ajudes econòmiques a fons perdut que potser han ajudat a minvar els problemes d’alguns comerços i ha assegurat que “la llei d’hisenda local ha de modernitzar-se”, ja que és de les més antigues que hi ha i “ha de facilitar que quan les administracions públiques més properes a la ciutadania hagin de prendre mesures d’emergència social es tinguin eines jurídiques per poder-ho fer”

Pel que fa a la situació de la ciutadania l’alcalde té clar que “per això ningú estava preparat, estem clarament a una fase d’esgotament. Estem tots desitjant que ens deixin moure, però estem a un moment en el qual la convivència i el civisme agafen més pes i necessitem aquesta obertura perquè si no també patirem de moltes malalties mentals”.

I precisament en relació a aquesta “obertura” ha avançat que per Sant Jordi permetran que les llibreries puguin posar les paradetes davant del seu local i ha convidat a tothom a participar de “la millor manera possible per no oblidar aquestes tradicions”.

Un altre dels temes fonamentals ara mateix és la vacunació. Garcés ha explicat que el 9,99% de la població de Barberà ja ha rebut la primera dosi i el 4,58% la segona. Però que així i tot els hi agradaria que el ritme de vacunació fos més ràpid. D’altra banda, ha volgut tranquil·litzar a la població sobre el tema explicant que “hi ha diferents tipologies de vacunes que van destinades a edats i col·lectius diferents per això s’està vacunant en funció de les mateixes” el que desitgen és que “fabricants i investigadors posin a disposició de la ciutadania el màxim tipus de vacunes i de dosis en el menor temps possible”.

A més, tot i que veu la situació de la manera més positiva possible assegura que també és realista i per això creu que “abans de l’estiu no arribarem al 70% de vacunació”.

Si voleu escoltar l’entrevista sencera on parlem sobre l’any de pandèmia amb l’alcalde de Barberà del Vallès, en Xavier Garcés, ho podeu fer a continuació:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.