Informació local

El risc de rebrot comença a pujar de nou a Barberà

El risc de rebrot torna a canviar de tendència a Barberà del Vallès i novament augmenta. Així segons dades del Departament de salut d’aquest dimarts, 13 d’abril, el nostre municipi registra un risc de rebrot de 379 punts, es a dir, 53 més respecte a fa set dies.

De la mateixa manera, també ha augmentat la velocitat de re reproducció, ja que la setmana passada era de 0,88 i segons les últimes dades torna a sobrepassar l’1, concretament 1,20.

El nombre de contagis s’ha incrementat en 58 en aquests darrers set dies, i la nostra ciutat ja acumula un total de 2.412 persones contagiades des de l’inici de la pandèmia. Les defuncions es mantenen i en continuen sent 92 i la xifra de pacients ingressats en un centre hospitalari a causa del coronavirus, també s’incrementa i passa de dos a quatre.

Pel que fa a la vacunació, el ritme d’administració de la primera dosi segueix sent més alt que el de la segona. Així, actualment ja s’han administrat 5.470 de la primera, 64 més respecte a fa set dies. I de la segona ja s’arriba a les 1.667, 55 més en la darrera setmana.

Els centres educatius ja tornen a comunicar novament la incidència de la covid rere les vacances de Setmana Santa. Així, segons les dades del Traçacovid, actualment Barberà del Vallès compta amb quatre grups escolars confinats a causa del coronavirus.

El primer d’elles és l’Escola Miquel Martí i Pol que registra dos grups confinats amb 47 persones aïllades, 3 d’elles membres del personal docent.

Un grup confinat té l’Escola Elisa Badia, amb 29 persones aïllades, una d’elles pertany al professorat. I la Llar d’Infants Xerinola també registra un grup confinat que manté aïllats a 9 infants i dos membres docents.

Finalment l’Institut Can Planas i l’Escola Pablo Picasso només comptabilitzen dos alumnes aïllats cadascun.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *