Informació local

Nou augment del risc de rebrot i de la velocitat de reproducció

Torna a canviar de nou la tendència de les xifres relatives a la covid-19 a la nostra població i en els darrers set dies Barberà del Vallès ha tornat a experimentar un nou augment en el risc de rebrot. Així, en una setmana, el nostre municipi ha passat de registrar 152 punts als 207 d’aquest dimarts, segons dades del Departament de Salut de la Generalitat.

També ha patit un acusat increment la velocitat de reproducció, que novament sobrepassa el llindar de l’1. Actualment es registra 1,25, quan fa set dies era de 0,48.

Així i tot, la velocitat del nombre de contagis s’ha alentit, i en una setmana només s’han registrat 22 nous casos al nostre municipi. Així doncs, des de l’inici de la pandèmia, a Barberà han sorgit un total de 2.533 casos de coronavirus. Es mantenen el nombre de defuncions en 93, i el nombre de persones de Barberà ingressades en un centre hospitalari a causa de la covid-19, que en continua sent una.

Respecte al procés de vacunació, actualment la nostra ciutat compta amb 8.290 persones que han rebut la primera dosi, 1.098 més respecte a fa set dies, i 3.164 que han rebut ja la segona dosi, 578 més respecte a la passada setmana.

Des de la Generalitat a més, aporten una nova dada. El nombre de persones de Barberà que han rebut ja la pauta completa, es a dir, es comptabilitzen les persones que han rebut les dues dosis, però a més, aquelles que han rebut la monodosi de Janssen i aquelles persones de 65 anys o menys amb un diagnòstic de covid-19 previ a l’administració de la primera dosi. Així doncs, en aquest cas, a la nostra ciutat es registren 3.258 persones que ja tenen la pauta completa de vacunació.

Per una altra banda, el que sí que ha experimentat una forta davallada és el nombre de grups escolars confinats a Barberà del Vallès. Si fa set dies, els centres escolars en registraven un total de 10, en aquesta ocasió la xifra es queda únicament en dos grups. El primer, l’Escola Pablo Picasso amb 27 persones aïllades, i el segon és l’Institut La Romànica, que registra 26 persones aïllades.

De la resta de centres només tres compten amb alguna persona aïllada, l’Institut Can Planas amb sis, l’Escola Can serra amb una i l’Escola Elisa Badia amb dues.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *