Informació local

El risc de rebrot baixa però la velocitat de reproducció es manté per sobre de l’1

Continuen oscil·lant les xifres relatives a la incidència de la covid-19 al nostre municipi i si fa set dies experimentàvem un nou augment en el risc de rebrot, una setmana després es torna a produir una nova davallada, concretament passant dels 207 als 191 punts segons dades del Departament de Salut de la Generalitat d’aquest dimarts, 11 de maig.

També ha patit un lleu decrement la velocitat de reproducció, que passa d’1,25 a 1,17, però com es pot observar encara es manté per sobre del llindar d’1.

Respecte al nombre total de persones contagiades a la nostra ciutat des de l’inici de la pandèmia, aquest s’ha incrementat en 29 en els darrers set dies, fet que ha fet ascendir el total a 2.562 casos positius per covid.

També han augmentat el nombre de defuncions i en l’última setmana s’ha sumat un decés, assolint les 94 morts des de l’inici de la pandèmia. Per una altra banda, el nombre de persones de Barberà del Vallès ingressades a un centre hospitalari a causa del coronavirus, és actualment de tres, dues més respecte a fa set dies.

Respecte al procés de vacunació, actualment la nostra ciutat compta amb 9.199 persones que han rebut la primera dosi, 832 més respecte a fa set dies, i 3.821 que han rebut ja la segona dosi, 657 més respecte a la passada setmana.

Per una altra banda, ha augmentat en 660 el nombre persones que han rebut la pauta de vacunació completa, es a dir, es comptabilitzen les persones que han rebut les dues dosis, però a més, aquelles que han rebut la monodosi de Janssen i aquelles persones de 65 anys o menys amb un diagnòstic de covid-19 previ a l’administració de la primera dosi. Així doncs, en aquest cas, a la nostra ciutat es registren ja 3.918 persones que ja tenen la pauta completa de vacunació.

Finalment, augmenten en dos el nombre de grups escolars confinats a Barberà del Vallès, segons les dades d’aquest dimecres de l’aplicació TraçaCovid de la Generalitat. Si fa set dies, els centres escolars en registraven un total de dos grups, en aquesta ocasió la xifra es queda en quatre grups. Dos d’ells pertanyen a l’Institut Bitàcola, que registra 43 alumnes confinats. Un altre és de l’Escola Marta Mata, que compta amb 23 persones aïllades, i finalment un darrer de l’Escola Elisa Badia, amb 20 persones aïllades.

De la resta de centres només tres compten amb alguna persona aïllada, l’Institut Can Planas amb sis, l’Escola Pablo Picasso amb una persona docent, de la mateixa manera que la Llar d’Infants La Blava.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *