Informació local

Els risc de rebrot baixa dels 100 punts i torna a ser moderat

Segons l’última actualització de dades del Departament de Salut que pertanyen aquest dimarts, 25 de maig, l’índex del risc rebrot de Barberà del Vallès ha passat dels 123 punts als 85. Aquesta és la primera vegada en vuit mesos que baixa dels 100 punts i es considera moderat. També continua baixant la velocitat de reproducció que continua per sota de l’1, concretament al 0,76.

Per una altra banda, s’han registrat 21 contagis en la darrera setmana a Barberà del Vallès. Així actualment, el nombre total de persones contagiades a la nostra ciutat des de l’inici de la pandèmia, és de 2.605.

El nombre defuncions a causa de la covid-19 es manté en 94 a la nostra ciutat des de que va començar la pandèmia, i en referència al nombre de persones de Barberà del Vallès ingressades a un centre hospitalari a causa del coronavirus, també es manté en dues.

Respecte al procés de vacunació, actualment la nostra ciutat ja ha sobrepassat el llindar de les 11.000 persones que han rebut la primera dosi, concretament, 11.349, 911 més respecte a fa set dies. Respecte a la segona dosi, 4.725 persones ja l’han rebuda, una diferència de 600 respecte a la passada setmana.

A més, ha augmentat en 584 el nombre persones que han rebut la pauta de vacunació completa, es a dir, es comptabilitzen les persones que han rebut les dues dosis, però a més, aquelles que han rebut la monodosi de Janssen i aquelles persones de 65 anys o menys amb un diagnòstic de covid-19 previ a l’administració de la primera dosi. Així doncs, en aquest cas, a la nostra ciutat es registren ja 4.863 persones que ja tenen la pauta completa de vacunació.

Una altra de les xifres que més destaca aquesta setmana és el nombre de grups escolar confinats dels centres educatius de la nostra ciutat. I es que actualment no n’hi ha cap. Per primera vegada des del mes de gener, quan únicament es registraven alumnes aïllats a l’Escola Can Serra i l’Escola Miquel Martí i Pol, un cadascuna, i l’Escola Pablo Picasso, quatre. En aquest aspecte la xifra també ha disminuït, ja que actualment només presenta alumnat aïllat l’Escola Pablo Picasso, concretament tres alumnes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *