Informació local

El 50% de la població barbarenca ja ha rebut la primera dosi de la vacuna

El risc de rebrot a Barberà del Vallès continua baixant i segons les dades d’aquest dimarts del Departament de Salut, actualment es registra un risc de rebrot de 50 punts, 28 menys que fa set dies, xifra que el manté novament al nivell de moderat. També ha disminuït lleugerament la velocitat de reproducció de 0,79 a 0,78.

El que sí que ha patit un destacable increment ha estat el nombre de casos covid-19 que s’han registrat a Barberà en els darrers set dies. Si anteriorment aquesta xifra augmentava arran una vintena de casos a la setmana, en aquesta última s’han comptabilitzat 46 positius al nostre municipi. Així la xifra total de persones contagiades des de l’inici de la pandèmia a la nostra ciutat és de 2.718.

Per la seva banda, el nombre defuncions a causa de la covid-19 es manté en 94 a la nostra ciutat des de l’inici de la pandèmia. En referència al nombre de persones de Barberà del Vallès ingressades a un centre hospitalari a causa del coronavirus, en aquests moments se’n registra una.

Respecte al procés de vacunació a Barberà del Vallès, segons dades d’aquest dimarts, ja s’han administrat 16.835 primeres dosis, 1.796 de les quals, en la darrera setmana. Aquesta xifra significa que el 50% de la població barbarenca ja ha estat vacunada amb aquesta primera dosi.

Respecte a les segones dosis, s’han inoculat 975 en la darrera setmana, és a dir, un total de 9.360. Finalment les persones que han rebut la pauta completa, ja sigui perquè han estat vacunades amb les monodosis de Janssen, amb les dues dosis d’una altra vacuna, o perquè han passat la malaltia, ja han assolit la xifra de 9.936, 1.601 en els últims set dies.

Els centres escolars ja han acabat el curs i segons les últimes dades de l’aplicació TraçaCovid, l’Institut Can Planas registra 55 persones aïllades, l’Escola Pablo Picasso, dos alumnes i l’Escola Can Serra, un.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.