Informació local

Barberà tornarà a tenir toc de queda des d’aquest cap de setmana

Si el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ho avala, Barberà del Vallès i 157 municipis més tornaran al confinament nocturn. Així ho ha anunciat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, aquest dijous en una declaració institucional en la qual ha aclarit que volen que la mesura entri en vigor aquest cap de setmana i amb “una durada inicial de set dies prorrogables”.

Aquest toc de queda anirà d’1 de la matinada a 6 del matí i afectarà aquells municipis de més de 5.000 habitants amb una incidència acumulada igual o superior als 400 casos per cada 100.000 habitants. Un confinament que afectarà a més de 6 milions de persones, ja que, entre aquests municipis també s’inclouen les poblacions que tot i no complir els criteris estiguin envoltades de municipis que sí que ho estiguin.

Si la mesura entra en vigor, les multes a les persones que no el compleixin aniran entre els 300 i els 6.000 €. Però com sempre, existiran les excepcions habituals com dedicar-se a serveis essencials, desplaçaments d’urgència per rebre assistència sanitària, els desplaçaments relacionats amb la feina o cura de mascotes o menors (si es tracta de progenitors separats).

Podeu consultar la llista de tots els municipis afectats aquí.

Hem de recordar que el TSJC ha avalat la resta de restriccions anunciades pel govern de la Generalitat. De fet, des d’aquest dijous, entren en vigor les limitacions a les trobades socials a un màxim de 10 persones, també es limita l’horari de totes les activitats fins a les 00.30h i es prohibeix menjar i beure al carrer.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.