Informació local

S’inicia la construcció d’una nova passarel·la al Riu Ripoll

L’AMB inicia les obres per construir una passarel·la penjant que connectarà els dos marges del riu Ripoll: el Molí Vermell i el nucli urbà al marge dret, i el Castell de Barberà al marge esquerre. L’actuació, a la qual es destina un pressupost aproximat de 475.000 €, durarà quatre mesos.

Així es podrà anar d’una banda a l’altra del riu sense haver de creuar-lo a través de vies amb circulació de vehicles. Aquesta construcció disposarà de rampes d’accés per salvar el desnivell existent i aconseguir una accessibilitat completa.La passarel·la comptarà dos pilars de 9 metres d’alçada que sostindran tot el conjunt i serviran de suport a dos cables principals d’acer (catenàries), els quals s’ancoraran al terreny mitjançant blocs de formigó. Les dues catenàries aguantaran el tauler de la passarel·la mitjançant tirants (cables d’acer secundaris disposats verticalment). Aquest tauler, d’acer i recobert amb pavimentació de fusta, tindrà 84 metres de longitud i 2 metres d’amplada, i es trobarà a gairebé 5 metres d’alçada respecte al riu.

També es preveu la col·locació d’un cable inferior situat transversalment sota el tauler, que tindrà la funció d’enfortir l’estructura: fer resistència davant d’episodis meteorològics extrems com el vent o les tempestes i disminuir les possibles vibracions.

Els objectius són seguir teixint la infraestructura verda metropolitana al sector vallesà amb la naturalització del riu Ripoll, millorar la connectivitat d’aquest espai fluvial amb una connexió verda, amable i natural entre dues parts del municipi separades pel riu, potenciar el circuit de camins naturals de Barberà del Vallès i impulsar la mobilitat sostenible a peu i en bicicleta, ja que la passarel·la tindrà prohibit el trànsit rodat

Per un a altra banda, també es donarà lloc a una naturalització i millora paisatgística de l’espai. En aquest sentit, es durà a terme una plantació d’una petita albereda entre el camí fluvial i el mur de contenció del riu, una altra d’espècies arbustives a la cuneta entre els accessos a la passarel·la i el camí del riu i la creació d’una cuneta vegetal per canalitzar l’aigua de la pluja i evitar l’erosió del camí.

Finalment, el projecte també preveu la col·locació de bancs a l’inici dels accessos a la passarel·la per impulsar més zones d’estada i descans.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *