Informació local

“Els gossos”: el que s’amaga rere les rialles

El Teatre Municipal Cooperativa va rebre una nova visita el passat dissabte 16 d’octubre i en aquesta ocasió es tractava de la comèdia “Els gossos” de Focus, un dels plats forts de la temporada.

Aquesta és una obra de Nelson Valente que compta amb les interpretacions de Mercè Aránega, Pau Ferran, Joan Negrié i Albert Pérez. Tot i que en un principi, el personatge de la “Laura” anava a càrrec de Sandra Montclús, el repartiment ha canviat i el nou personatge és en Ramon, interpretat per en Pau Ferran.

Aquest canvi, però, no modifica en absolut la història que en Nelson Valente vol explicar. I es que aquest muntatge ens situa en el dia del quaranta aniversari, d’en Ramon, dia en el que té una experiència fugaç però demolidora: durant el seu trajecte habitual en metro, un desconegut li somriu i li diu alguna cosa a cau d’orella. Ja a casa, durant la festa, aquella llavor germinarà i acabarà bombardejant la “suposadament” assentada vida familiar, malgrat els esforços d’en Ramon per mantenir la unió amb i entre els seus éssers estimats.

Tot i que en un primer pla la comèdia domina en l’obra de Valente, el rerefons és molt diferent, i en realitat s’hi amaguen molts tints dramàtics. Novament, ens trobem davant una obra costumista, on rere els acudits superficials s’amaguen algunes de les misèries més reals de la nostra societat.

“Els gossos arribava a Barberà just el cap de setmana en el que els teatres ja es podien tornar a omplir al 100%, tot i que el TMC encara va mantenir l’aforament el 70% per temes logístics.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.