Informació local

El ple no dona suport als Pressupostos Municipals 2022

El ple municipal de l’Ajuntament de Barberà del Vallès corresponent al mes de novembre va debatre amb caràcter d’urgència l’aprovació provisional dels Pressupostos Municipals 2022. Les xifres, però, no han tirat endavant, ja que únicament van rebre el suport de l’equip de govern, perquè ERC es va abstenir i la resta de membres del ple van votar en contra.

Ara la intenció del govern local és presentar una nova proposta per a poder aconseguir el suport de la resta de grups i donar llum verda als pressupostos per a l’any vinent.

La sessió plenària, celebrada aquest dimecres 17 de novembre, també va servir per aprovar per unanimitat altres punts com l’adhesió municipal a la declaració i compromisos de la Campanya Mundial Cities Race to Zero o al Manifest Institucional Unitari amb motiu de la commemoració del 25 de novembre de 2021, Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones.

Un altre dels punts a tractar era de caràcter més administratiu, ja que es presentava una modificació de l’organigrama municipal, concretament la supressió de dos llocs de treball i la creació d’uns altres nou. Aquests punts van ser aprovats en rebre el vot a favor de l’equip a govern, el vot en contra de la PCPB i l’abstenció de la resta.

La unanimitat també va ser la tònica en l’aprovació del II Pla Intern per a l’Equitat de Gènere de l’Ajuntament de Barberà del Vallès.

En l’apartat de propostes d’acord d’urgència es va procedir a aprovar el calendari fiscal per a l’exercici 2022, tot i que aquest punt només va rebre el vot a favor de l’equip de govern i l’abstenció de la resta.

Finalment es va aprovar amb el suport de tot el ple una moció presentada pel grup Podem Barberà, en la que s’instava a sol·licitar al Govern de la Generalitat la inclusió d’una partida pressupostària als pressupostos de 2022 per recuperar el servei de ginecologia als centres d’atenció primària de Barberà.

Podeu escoltar la sessió plenària del mes de novembre a continuació:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.