Informació local

Barberà celebra la jornada “Viu l’Avinguda del Vallès”

Aquest diumenge, 21 de novembre, el tram de l’N-150 que passa per la nostra ciutat ha acollit la jornada “Viu l’Avinguda del Vallès”, una iniciativa per a promoure la conversió d’aquesta via en una avinguda metropolitana.

Els municipis de Barberà del Vallès, Cerdanyola del Vallès, Ripollet i Montcada i Reixac van organitzar de forma conjunta aquesta jornada en la que es va voler convidar a la ciutadania a conèixer aquest projecte inclòs dins el programa europeu URBACT.

A Barberà del Vallès van ser centenars els ciutadans i ciutadanes que es van acostar al tram tallat de la carretera Barcelona, els quals es van poder informar d’aquesta iniciativa en la que es pretén dur a terme una transformació de l’N-150 fonamentada en tres pilars: la mobilitat activa i el transport públic, l’amabilitat i inclusivitat de la via i la sostenibilitat.

Com a Barberà del Vallès el tema central era la connectivitat, l’N-150 va presentar una imatge molt diferent. El seu asfalt es va convertir en l’escenari d’un taller d’inspecció tècnica i reparació de bicicletes, un circuit de bicicleta per a infants, inflables o una activitat de conscienciació sobre la contaminació ambiental dels vehicles.

També es va dur a terme una fira de comerç amb representació del teixit comercial barberenc de diferents àmbits i es van realitzar altres activitats com una classe de meditació a càrrec de Mayim Yoga o una exhibició de ball artístic, una classe de zumba i una classe de defensa personal a càrrec d’MJ Fitness.

Ja fa mesos que s’estan duent a terme diverses sessions de participació on entitats i ciutadania han pogut fer les seves aportacions amb l’objectiu de redactar un pla d’acció, que determinarà accions concretes per a la transformació i integració de l’N-150, i que aquesta carretera nacional passi a ser una avinguda metropolitana i espai de trobada local.

Una nova avinguda metropolitana

Entre les mesures proposades hi ha l‘eliminació d’aparcaments en calçada i de barreres arquitectòniques, la incorporació de carrils per a bicicletes, l’ampliació de la secció de la via en trams on és massa estreta, la reducció de la velocitat de circulació i dels vehicles de gran tonatge, així com la incentivació del comerç local, entre d’altres.

Per millorar la connectivitat, se suggereix la creació de nous eixos transversals mitjançant la construcció de ponts per a vianants que travessin infraestructures com el tren, els rius o la C-58. Per tal d’afavorir la salut i la sostenibilitat, es proposen nous eixos verds longitudinals al voltant del riu Ripoll i del riu Sec, així com nous accessos als rius per millorar la relació de la ciutadania amb els espais lliures de l’entorn.

A mig matí es va dur a terme la presentació oficial de la jornada “Viu l’Avinguda del Vallès”, on les autoritats polítiques van explicar els principals objectius d’aquest projecte i van destacar la importància de la participació i col·laboració entre ciutadania, consistoris i administracions per a poder fer d’aquesta avinguda metropolitana una realitat.

Podeu escoltar les intervencions de l’alcalde de Barberà del Vallès, Xavier Garcés; el vicepresident de l’Àrea de desenvolupament de Polítiques urbanístiques de l’AMB, Jordi Sánchez; l’alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos i l’alcalde de Cerdanyola del Vallès, Carlos Cordón a continuació:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.