Informació local

El TMC acull les Creus de Sant Jordi 2021

El Teatre Municipal Cooperativa de Barberà va ser l’escenari aquest dilluns 13 de desembre a la tarda de la cerimònia de lliurament de les Creus de Sant Jordi del 2021. L’equipament cultural es va omplir de representants de la política catalana, de la local, i dels diferents àmbits culturals i socials de Catalunya.

El teatre barbarenc va ser el lloc escollit per la Generalitat per a dur a terme aquest acte emblemàtic acte on es va lliurar aquest guardó, creat fa 40 anys, a 20 personalitats i 10 entitats d’arreu de Catalunya.

L’alcalde de Barberà del Vallès, Xavier Garcés, es mostrava molt satisfet amb el fet que Barberà hagués estat escollida per a dur a terme aquesta cerimònia. D’altra banda, preguntat pels micròfons de Ràdio Barberà, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, argumentava que la descentralització d’aquesta mena d’actes és el motiu pel qual s’ha realitzat al nostre municipi.

La vetllada es va iniciar amb l’actuació musical de la cantautora Joana Serrat. A continuació començava la cerimònia de lliurament de les Creus de Sant Jordi, la qual va estar conduïda per Carme Sansa i Gemma Mengual, totes dues guardonades amb aquesta distinció.

La primera a intervenir va ser la consellera de Cultura, Natalia Garriga, que va destacar la tasca de tots i totes les guardonades. Rere aquest primer parlament es va procedir a lliurar els guardons a les 10 entitats. En aquest cas, el component del grup de rock català El Pets, Lluís Gavaldà, era l’encarregat de dedicar unes paraules al teatre en nom de totes les guardonades.

A continuació era el torn del lliurament de les Creus a les diferents personalitats que han estat distingides en els seus diferents camps de treball.

Un dels moments més emotius de la gala es va viure quan la pedagoga Isabel Etxeberria, de 106 anys, va rebre la Creu, fet que va provocar que un TMC dempeus l’ovacionés amb un llarg aplaudiment. De la mateixa manera, també van rebre llargues ovacions, el dibuixant i pare de “Mortadelo y Filemón“, Francisco Ibañez, l’activista social, Manuel Heredia o el comunicador, Justo Molinero.

Posteriorment va ser la futbolista, Alèxia Putellas, l’encarregada de dur a terme el parlament, on sobretot va voler destacar la lluita per la igualtat de gènere.

A continuació intervenia el president, Pere Aragonés, que manifestava la importància d’aquests reconeixements i de la tasca de les persones guardonades a la nostra societat.

Amb el cant dels segadors es va donar per finalitzada la cerimònia de lliurament de les Creus de sant Jordi 2021, que es va dur a terme aquest dilluns al Teatre Municipal Cooperativa de Barberà del Vallès.

A continuació podeu escoltar les declaracions de Pere Aragonés i Xavier Garcés, així com alguns fragments de la cerimònia:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.