De ben a prop

De Barberà fins a Ucraïna

La Sandra González és una jove que treballa a Barberà i que fa uns anys va conèixer a la Tatiana Lavrynenko, qui és actualment una de les seves millors amigues. La Tatiana és ucraïnesa i fins fa unes setmanes tenia a tota la seva família a la capital del país, Kíiv.

Amb l’esclat de la guerra, la Tatiana va decidir que havia de treure d’allà a la seva família. Així que fa uns dies, totes dues, van decidir començar un viatge que ha tingut un final feliç i que han explicat al magazín “de ben a prop”. Una experiència amb la qual volen animar a tota la gent que té dubtes a l’hora d’ajudar o de col·laborar que ho facin perquè poden millorar molt la vida d’aquestes persones que viuen el conflicte.

La Tatiana i la Sandra es van conèixer mentre feien una formació fa dos anys a Barcelona. Des d’aleshores, va sorgir una amistat molt forta, i més quan es van adonar de tot el que tenen en comú: “hem nascut el mateix dia, el mateix any i a la mateixa hora”, ha detallat la Tatiana. “Tot igual, però amb 3.000 quilòmetres de distància”, ha recordat la Sandra. 

Fa més de 20 anys que la Tatiana va arribar a Espanya, però la seva família es va quedar a Ucraïna i tot i que es visiten i parlen freqüentment no s’esperava rebre la trucada que va rebre fa unes setmanes: “Era el dia 24 (de febrer), vaig arribar de la feina de matinada i vaig veure que el meu germà m’havia trucat. Primer vaig pensar que s’havia equivocat de número, després que havia passat alguna cosa amb els meus pares, però mai que era la guerra”. El primer que va fer la Tatiana va ser trucar a la seva amiga Sandra.

Amb el pas dels dies i la complicació de la situació van decidir que la millor solució era anar a buscar a la seva família. I així ho van fer, van dur a terme un llarg viatge d’anada i de tornada amb moltes cues, moments complicats i moltes hores d’espera, però finalment van aconseguir arribar a casa amb els pares i els nebots de la Tatiana i també el gosset de la família.

Tot i la situació tan complicada que hi ha, la Tatiana ha assegurat que també han viscut una part positiva d’aquesta experiència: “La gent ha estat molt amable durant el nostre viatge: menjar calent, begudes calentes, allotjament… He vist tantes coses bones en aquesta situació que ni jo mateixa m’ho crec”.

Les amigues han agraït la col·laboració de la ciutadania barberenca, per les seves donacions i pel seu suport. I evidentment, han desitjat que la guerra acabi aviat.

Si voleu escoltar l’entrevista amb la Tatiana Lavrynenko i la Sandra González al  “de ben a prop” , podeu fer-ho a continuació: 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.