De ben a prop

Vols fer voluntariat? A Creu Roja tens l’oportunitat

IG Creu Roja Sabadell

L’entitat Creu Roja Sabadell cerca persones voluntàries, tant de Barberà com de Badia del Vallès, que vulguin formar part dels projectes que actualment estan desenvolupant a la zona.

Concretament, es tracta de tres projectes diferenciats pels quals necessiten persones que hi vulguin participar de manera altruista. Així ho ha explicat aquest dimecres 13 d’abril la Lara Hernández, tècnica de voluntariat de l’entitat, al magazín de Ràdio Barberà  “de ben a prop”.

En primer lloc i donada la situació d’urgència i de vulnerabilitat de la ciutadania d’Ucraïna i de Rússia, el projecte pel qual necessiten més personal i amb més urgència és el de trobar persones traductores d’ucraïnès o de rus. “Qualsevol persona que visqui al voltant i sàpiga ucraïnès o rus i vulgui ajudar serà benvinguda per fer aquest servei tan necessari”. Hernández, a més, ha aclarit que saben que aconseguir persones que tinguin titulació oficial serà complicat i, per tant, estant oberts a qualsevol que conegui l’idioma.

Una segona línia d’actuació és la del “Dinem Junts”. Es tracta d’una activitat que es fa al Casal de Joves de Badia adreçada a joves d’entre 12 i 16 anys en “el que es garanteix és l’alimentació saludable d’aquests joves i també es fan activitats socioeducatives, de reforç escolar, de treball en valors…”. En aquest cas es necessiten voluntaris que tinguin coneixement en educació en lleure o amb infants i joves “i sobretot el certificat negatiu de delictes sexuals”, ha recordat Hernández.

L’últim projecte pel qual busquen voluntariat actualment és “Promoció de l’Èxit Escolar”. Un projecte que està adreçat a infants d’entre 3 i 12 anys i “el que es pretén és donar suport a aquests infants perquè assoleixin l’èxit escolar”, ha confirmat la tècnica. Té lloc de dilluns a dijous de 17 a 19h al Casal Jove de Badia del Vallès i durant aquesta estona es treballen tècniques d’estudi i l’autonomia en general.

Per fer-se voluntari o voluntària de qualsevol d’aquests projectes ho podeu fer des d’aquí, o bé trucant al telèfon de l’entitat 93.726.55.55.

Si voleu escoltar l’entrevista amb la tècnica de voluntariat de Creu Roja Sabadell, Lara Hernández, al  “de ben a prop”, podeu fer-ho a continuació: 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.