Informació local

Maria Sol Taule parla de les violacions dels drets humans a Filipines

El cicle de primavera de conferències de la XII edició de Ciutats Defensores dels Drets Humans a Barberà del Vallès es va tancar, el passat dimecres, 4 de maig, amb la conferència de l’advocada i defensora dels Drets Humans a Filipines, Maria Sol Taule. La xerrada es va dur a terme a la sala de plens de l’Ajuntament de Barberà i es va poder seguir per streaming.

Taule defensa legalment persones que no tenen recursos econòmics per pagar un acompanyament jurídic, especialment activistes i defensores i defensors de Drets Humans criminalitzats des de les institucions de l’Estat. Llicenciada en Dret i en Administració Pública i Governança per la Universitat Politècnica de Filipines, Maria Sol Taule treballa des de l’any 2011 amb Karapatan, una aliança d’organitzacions, col·lectius i programes que defensen els drets humans.

Karapatan monitoritza i documenta violacions de drets humans, proporciona assistència a les víctimes, i impulsa accions de formació i sensibilització. En un context d’intensa repressió, les cares visibles de l’organització reben sovint atacs i amenaces de mort, i a l’oficina de l’entitat s’han viscut diversos incidents.

Segons organitzacions de defensa dels drets humans, d’ençà que el president Rodrigo Duterte va assumir el càrrec el 2016, la seva “guerra contra les drogues”, s’ha cobrat entre 20.000 i 30.000 vides en assassinats extrajudicials. Les xifres oficials, atorgades per la seva administració, parlen d’uns 6.000 morts en el marc de les operacions antidroga. En aquest context, una de les funcions principals de Karapatan és la de documentar totes les desaparicions sospitoses i aquests assassinats.

A Filipines no només els defensors i defensores dels drets humans són perseguits i criminalitzats, sinó que també ho són totes aquelles persones que es manifesten d’una manera o altra contra el president Duterte i el seu govern.

A continuació podeu escoltar l’entrevista que Ràdio Barberà va dur a terme amb Maria Sol Taule moments previs a la conferència.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *