Entrevistes

Breakdance i festa per tancar el Cicle d’estiu

Avui la Plaça de la Vila acollirà les dues últimes activitats del Cicle d’Estiu a Barberà del Vallès. A dos quarts de deu hi haurà un espectacle de breakdance a càrrec de quatre ballarins de l’associació Terrassa Breaking. Tot seguit, hi haurà una sessió de música a càrrec del jove DJ Berenzo que punxarà música electrònica, reggaeton i dembow.

Per conèixer els protagonistes d’aquest esdeveniment i esbrinar que oferiran a la ciutadania de Barberà del Vallès, el  magazin d’estiu de Ràdio Barberà “El Cafè de Ben A Prop” va parlar amb dos dels artistes: en Nestor López de Terrassa Breaking i el propi DJ Berenzo.

En Nestor López de Terrassa Breaking ha explicat a Ràdio Barberà que a la Plaça de la Vila vindran quatre membres de l’associació amb molta experiència, “tres dels quatre porten més de 10 anys ballant”, i oferiran un espectacle de freestyle, és a dir, “completament improvitzat, però amb una forta preparació prèvia”. Aquest show serà “en format ‘cypher’, corro en anglès, i anirem sortint els diferents ballarins a ensenyar les nostres habilitats”.

López també ha fet un repàs a la trajectòria de l’entitat que es va crear el 2015, inicialment per poder reservar espais per practicar. Actualment Terrassa Breaking organitzen cada any una competició de breakdance per equips amb la participació de centenars de persones, exhibicions com la de Barberà i tallers amb adolescents i joves per transmetre el breakdance i la cultura hip hop. Els B-boys terrasencs remarquen la connexió del breakdance amb un context històric concret (els barris populars de Nova York a finals dels 70) i, per tant, amb un esperit reivindicatiu i la resta d’elements del hip hop.

Si els ballarins de Terrassa Breaking són veterans, en Sergi, de nom artístic DJ Berenzo, és pràcticament un debutant. El jove ha explicat a Ràdio Barberà que ha punxat a un local cultural de Canet de Mar i a sales com Pachito (Sitges), però que eren actuacions gratis per amics o pràctiques d’un curs de DJ. En canvi, Barberà serà la seva primera oportunitat cap a la professionalització.

Malgrat la seva joventut, DJ Berenzo fa anys que treballa per dedicar-se al món de la música. Des dels 10 anys ha volgut ser DJ i va aprofitar la pandèmia per millorar la seva tècnica. El seu estil predilecte és la música electrònica, però a les sessions com DJ combina el house o el techno amb altres gèneres musicals com el reggaeton i el dembow que actualment estan molt de moda entre els joves. Es poden escoltar algunes de les seves sessions al seu canal de Soundcloud.

Aquest cicle d’estiu de Barberà ha estat integrat per activitats gratuïtes per tots els públics cada dijous i divendres a diferents punts de la ciutat. Per tant, durant tres setmanes la ciutadania de Barberà ha gaudit d’espectacles familiars, màgia, concerts o tallers.

Podeu escoltar les entrevistes completes amb en Nestor López de Terrassa Breaking i amb DJ Berenzo a continuació:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.