Informació local

Ahmed Ettanji: “Si acceptem les injustícies, ens convertirem en esclaus”

Aquest dimarts, 4 d’octubre, el Teatre Municipal Cooperativa ha acollit la primera de les dues xerrades de la nova edició del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans. En aquesta ocasió Barberà de Vallès ha rebut la visita del periodista d’Equip Mèdia, Ahmed Ettanji que ha impartit la conferència “Sàhara Occidental: Defensa del dret a la pau i dels drets civils i polítics”.

Ettanji va explicar al públic assistent la situació d’opacitat informativa que viu la zona així com continua persecució a la que es veuen sotmesos els i les professionals de la informació per part de l’estat marroquí que converteix el periodisme en una professió d’alt risc.

Ahmed Ettanji és actualment president d’Équipe Média, un mitjà que treballa per trencar el bloqueig informatiu marroquí i que, des de la seva creació el 2009, ha hagut de fer front a amenaces, agressions, detencions arbitràries i confiscacions dels periodistes que integren l’equip. Équipe Média envia informació sobre què passa al territori ocupat i funciona com a font per a diferents mitjans internacionals.

A la xerrada, Ahmed Ettanji també va denunciar la inacció per part de la comunitat internacional respecte a la situació i historia del Sàhara Occidental que comparava amb el posicionament vers altres conflictes armats actuals com el de Ucraïna. Alhora, feia palesa la impunitat amb la que actua el Marroc, responsable de desaparicions forçades, del bloqueig informatiu, repressió, amenaces i assassinats.

Rere la xerrada diversos ciutadans i ciutadanes van intervenir en un torn de paraula per plantejar els seus dubtes o intercanviar impressions amb el conferenciant.

Podeu escoltar l’entrevista amb Ahmed Ettanji a continuació:

La segona de les conferències dins el programa de Ciutats Defensores dels Drets Humans es realitzarà dijous 6 d’octubre a les 11.30, també al Teatre Municipal Cooperativa. La xerrada, titulada “Hondures: Defensa dels drets mediambientals”, anirà a càrrec de l’activista de l’Organización Fraternal Negra Hondureña (OFRANEH), Nahun Lalin.

Join the discussion

  1. Pingback: Els instituts barberencs coneixen la lluita del poble garifuna amb Nahun Lalin - radiobarbera.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *